![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Aptallığıma verin : İleri rüşvet demokrasisi
Bu hafta, Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'dan TRT yönetimine, Türkiye'de okur-yazarlık oranlarından Mübarek'e, rüşvetten Kurtlar Vadisi Filistin'e, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer'den Adalet Bakanlığı'na aklıma takılanlar... ...Devamı.»Bir kıtayı değiştiren on yıl.
21. Yüzyıl'ın ilk on yılı, Güney Amerika'da pek çok açıdan yirminci yüzyılın son on yılının tam tersiydi. Pek çok ve önemli değişiklikler yaşandı. Bunun zaman içinde geçici bir durum mu yoksa yeni bir başlangıç mı olduğunu ise bilmiyoruz. Ne olursa olsun, bölge bundan böyle aynı olmayacak. ...Devamı.»Allahımıza şükür Tayyip Erdoğan'ın atletik bir bedeni var
Nihat Genç'ten çok konuşulacak bir yazı... AKP Orta-Doğu'ya 'model' olmalı lafı şu anda tüm siyasi merkezlerde konuşuluyor, buna en çok üzülen her halde Aşk-ı Memnu dizisi kahramanı Kıvanç Tatlıtuğ olacak.. Ülkemiz tarımı endüstriye taşımakta çok gecikince 'milli markalarımız' dünya piyasalarına ulaşamadı. Olsun, şayet Tayyip Erdoğan bir ihraç malı olarak bir 'milli marka' olarak Orta-Doğu'ya takdim edilecekse, öncelikle ben Nihat Genç, Tayyip Erdoğan hakkındaki fikirlerimi kökünden değiştiririm... ...Devamı.»Küçük çaplı tecavüz de ne?
Julian Assange, İngiltere'de bir kez daha hakim karşısına çıktı. Tanıklar dinlendi, Assange'ın avukatları konuştu: AB'de 'küçük çaplı tecavüz' yok... İsveç'e iade edilirse oradan ABD'ye oradan da Guantanamo'ya gönderilebilir... Wikileaks'in kurucusu Assange, İsveç'e iadesine ilişkin yargılanıyor. Assange, İngiltere'nin başkenti Londra'nın güney doğusundaki Woolwich Ceza Mahkemesinde dün gün boyu devam eden ve bugün de sürecek olan duruşma sonrası konuştu. ...Devamı.»Şeriat ülkesinde kadın olmak.
Zekiye Yüksel, Antalya, İstanbul ve Suudi Arabistan'da görev yapmış, 25 yıla yakın çalışmış, mesleğine gönül vermiş emekli bir edebiyat öğretmeni. Emekli olduktan sonra doğduğu yer Demre'ye taşınmış ve şu an yaşamını, yazarak, resim yaparak sürdürüyor. Genç yaşta eşini kaybeden ve tek oğlu Barış'ı yalnız başına büyüten Zekiye Hoca'yla Suudi Arabistan'daki öğretmenlik yıllarını anlattığı, Cumhuriyet Kitapları'ndan basılan, Şeriat Ülkesinde Kadın Olmak adlı kitabını konuştuk... ...Devamı.»Somon balıkları, filler, Hristo amca
Türkiye'de yaşamak çok güzel. Ama çok zor. Yaşama omuz atmak, altında ezilmemek her babayiğidin harcı değil. Türkiye'de yaşamayı becerebilenler kanımca bir anlamda insanüstü varlıklar... Türkiye'de doğup, çocukluğunuzu, gençliğinizi orta yaşınızı orada geçirdiyseniz, yaşamın zorluklarına karşı her gün aşı oluyorsunuz. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve burada ihtiyarlamayı becerebiliyorsunuz. ...Devamı.»Tanrı isen
Dağlarca'nın "Dualar" başlıklı şiirinde geçiyor bir Vietnam türküsünde geçen şu dize: "Yalvarıyorum göğe yağsın diye". Bu dizenin ardından Tanrıyı köşeye sıkıştıran şu dizeler geliyor oldukça sert ve suçlayıcı: "Tanrı isen, Al benim sokmuş dilim, ona ver, Yılan adamı da. ...." ...Devamı.»İstanbul'dan İstanbucube'ye
'Ucube' heykel yıkılmalı diyen Başbakan Erdoğan kendilerinin sanata herkesten çok sahip çıktığını söylemişti. Osmanlı dönemiyle övünen kendisine genç Osmanlı ya da Neo Osmanlı denmesinden hoşlanan AKP'nin, Osmanlı'nın en büyük eserleri dahil sanat mirasını yerle bir etmek üzere olduğu ortaya çıktı. Cehaletten mi bilinmez ama Alman Çeşmesi tazyikli suyla otomobil muamelesi yapılarak "yıkandığı" için büyük zarar gördü. ...Devamı.»İş cinayetlerini ve AKP iktidarinin emekçilere saldırısını kınıyoruz.
3 Şubat 2011 tarihinde Ankara - OSTİM'de meydana gelen iki ayrı patlamada toplam 17 işçi hayatını kaybetmiş, onlarca işçi de yaralanmıştır. Yaşamını yitiren onyedi emekçiyi saygıyla anıyor; yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte olup, değerlendirmelerimiz kamuoyuyla paylaşılacaktır. ...Devamı.»Behçet Aysan Ödülü
Hayâl Yayınları katılmış ödüle. Benim için tam bir sürpriz oldu. Olsun varsın, bazen bu tür güzel sürprizler insana müthiş bir motivasyon sağlar. Benim motivasyonum hiç eksik değildi ama biraz daha hız kazandı çalışmalarım. "Ne kalır benden geriye, benden sonrası kalır/ Asıl bu kalır". ...Devamı.»Birleşik Metal-İş AKP'nin gizli ajandasını açıkladı!
AKP tarafından hazırlanan ve tamamı kamuoyu ile paylaşılmayan Ulusal İstihdam Stratejisi belgesinin ayrıntıları Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından yayınlandı. Belgede kıdem tazminatının kaldırılması ve esnek çalışmayla ilgili yasal düzenleme planları yer alıyor. Bir bölümü Torba Yasa'da yer alan Ulusal İstihdam Stratejisi belgesinin özellikle seçim sonrasında gündeme getirilecek ayrıntıları Birleşik Metal-İş tarafından ortaya çıkarıldı. ...Devamı.»"Komiklik yapan birinin" AKP`ye yanıtı
Uğur Dündar ve Nedim Şener'in hazırlayıp sunduğu Arena programına katılan Müjdat Gezen, Aziz Nesin'in yıllar önce söylediği belirtilen "Türkiye'nin yüzde 60'ı aptaldır" sözünü hatırlatmıştı. Müjdat Gezen, "Bir ankette AKP yüzde elli çıkmış. Aslında Aziz Nesin kriterine göre yüzde 60 çıkması lazım" demiş, Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar da Gezer'in sözlerine destek vermişti. ...Devamı.»Beşiktaş'ta RTE ile yaşamak zor...
Beşiktaş'ta Sultan'ın yanına kimseyi yaklaştırmayacaklar. Başbakan Erdoğan'ın Boğaz'a nazır Çalışma Ofisi sevdası, ileri demokrasinden Beşiktaşlıların faydalanmasına izin vermedi. Belediye gece operasyonu ile Beşiktaşlıların Ofis sokağına girişini sağlayan üst geçidi yıktı. 2005 yılının ilk aylarından itibaren Başbakan'ın İstanbul'da çalışabilmesi için atılan adımlar Beşiktaşlıların 200m çapındaki bir alana girişlerinin önlenmesiyle sonuçlandı. ...Devamı.»'Nükleer Terör Saldırısı' için hazır mısınız?
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gizli belgelerini yayınlayarak dünyayı sarsan WikiLeaks son bombayı da patlattı. İddialara göre, 11 Eylül saldırılarını düzenleyen El Kaide nükleer bomba üretmek üzere! Belgelerde ayrıca, yaklaşık 3 bin kişinin öldüğü saldırılara 3 Katarlı'nın yardım ettiği bilgisi yer alıyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesi tarafından yayınlanan son WikiLeaks belgesinde, terör örgütü El Kaide'nin nükleer bomba üretmede önemli mesafe kaydettiği iddia edildi. ...Devamı.»"Rakı Ansiklopedisi"
Kitaplığınızdaki ansiklopedilerin yanına yeni bir ansiklopedi daha koyacaksınız: Rakının yanına ne yenir diye mi soruyorsunuz, bunca tecrübeden sonra, eski ağıza yeni tad mı peşindesiniz, ansiklopedide mutlaka bir madde bulacaksınız. Meyhanelerin ünlülerini mi merak ediyorsunuz, onun da bilgisi bu kitapta. ...Devamı.»Ah!.. Ne başkan ama!
İşte, Hugo Chavez'in dünyada "diktatör" olarak tanımlamasına neden olan 60 gerekçe.. Bolivarcı devrimin başından bu yana gecen 12 yıl içinde gerçekleştirilen devletçi yönelimin yarattığı endişeleri anlamak için kimi uygulamaların resmini çiziyoruz. Konuyla ilgili açıklamalar: bu veriler Wikileaks'den gelmiyor. ...Devamı.»Mayıs 1968'de Bizimkiler
Mayıs 1968'de Abidin Dino eşi Güzin Dino ile Quai Saint-Michel'de 13 numarada oturuyordu. Sorbonne'a yürüyerek en fazla beş dakika. Paris Emniyet Müdürlüğü ise Abidin'lerin ev-atölyesinin tam karşısında. Özetle Abidin ve Güzin o günlerdeki iki önemli merkezin ortasında, Paris'in nabzının attığı noktada, en stratejik mekandaydılar. Ve her gün olayları anı anına izliyorlardı. ...Devamı.»İlköğretim öğrencileri arasından polis muhbiri seçiliyor
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Okul Güvenliği Projesi'nde polise ek olarak okul idarecilerine bile gerek duyulmadığı açıklamasına karşın, öğrencilerin polis muhbiri olarak görevlendirildiği ortaya çıktı. ...Devamı.»Git de kendim olayım.
Bize toplumsal varlık olduğumuz öğretilir. Toplum halinde yaşamamızın türümüzün sürmesinde, uygarlıklar kurup geliştirmesinde zorunlu bir koşul olduğu söylenir. Doğrudur da, insan eğer, diğer insanlarla bir araya gelmese, bir dayanışma içinde olmasa, ortak bir yaşam kurmasa, bırakın bu kadar karmaşık, devasa kentler, uygarlıklar oluşturmayı, güven içersinde yaşayamaz, hatta sağ kalamaz, soyu sopu türü ismi cismi kaybolur. ...Devamı.»Aptallığıma verin :"24+"
Bu hafta Din kültürü öğretmeninden toplu eğlencelerde içki içmeye, Kars Valisi Ahmet Kara'dan Bülent Arınç'a, Öğretmen Süleyman Biçer'den Darwin teorisine, TBMM Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Araştırma Komisyonundan Devlet Bakanı Aliye Kavaf'a, Recep Tayyip Erdoğan'dan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne, Türkiye İstatistik Kurumundan Beykoz Belediyesine aklıma takılanlar... ...Devamı.»
|
| Tüm Yazarlar |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |