![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Ağılözü İlkokulu Öğrencisi - İbrahim
Edip öğretmenin öğrencilerinden biri İbrahim. Bu yıl ortaokula başlayan akıllı, çalışkan Ayşe'nin bir küçüğü. Öğretmeninin, çok sevdiği çok güvendiği bir öğrenci. Bu yıl babasını yitirdi. O yüzden gülümserken bile hüzünlü bakıyor. Öyle temiz, akıllı ki... Onu tanımak, onu yazmak beni daha mutlu bir insan yaptı. ...Devamı.»Tanrının Çocukları
"Dört kitap yazıyor / Eşittir tanrının çocukları" Sezen Aksu "Tanrının gözyaşları". Her din (en azından kağıt üzerinde) insanların eşit olduğunu söyler. Velev ki (George Orwell'in Hayvan Çiftliği romanında domuzların diktatörlüğü altında "her hayvan eşittir, ama domuzlar daha eşittir" dogması gibi) her din o dinin dogmalarına inananların diğerlerinden üstün olduğunu söylese de! ...Devamı.»Topkapı Sarayı 'Müzekent'e dönüşüyor.
Mars'ın suyuna ilk kez dokunuldu.
İki aydan fazla süredir kızıl gezegen Mars'ta yaşam izi arayan NASA'nın insansız uzay aracı Anka Kuşu, su buldu. NASA, "'Daha önce varolduğuna dair kanıtlar bulduğumuz Mars'ın suyuna, ilk kez dokunuldu"' dedi. ...Devamı.»Biyoloji öğretmenleri evrim fikrine neden uzak?
"Biyoloji öğretmen adaylarının yarısına yakını Evrim Teorisi'ni ya reddediyor ya da kararsız." Araştırmayı yapan Oğuz Özdemir, "Türkiye'de bilim öğretilemiyor" diyor. Evrim Teorisi hocası Aykut Kence'ye göre ise "Öğrenci dersten geçiyor ama fikre uzak." ...Devamı.»Sn. Baykal; sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin bütün belediyelerinde yavşak ilişkiler var.
İsrail'in Gazze Ablukası
Ava Berham'da Mutlu Olmak - Şirin Ailesi
Ağılözün'den bir küçük öykü bu. Dağların, gururlu, güçlü, güzel ve çalışkan insanlarının, bizimkinden çok uzakta, çok başka olan, yoksunluklar, yokluklarla örülü yaşamlarından bir inci tanesi. ...Devamı.»Güney Afrika'da Yabancı Düşmanlığı
Gauteng "Altın Ülkesi" demek. 120 yıl önce altın bulunduğu günden bu yana, Güney Afrika'nın bu en zengin bölgesi göçmen işçiler için bir cazibe merkezi. Evlerini terk etmek zorunda kalan göçmenler kamplarda yaşıyor Bölgenin kalbi Johannesburg, 1880'lerde bu bölgedeki küçük bir maden kasabasıyken şimdi dünyanın en zengin kentlerinden biri. ...Devamı.»Türk kadınları Rakı'cı oldu...
Rakı tüketiminde son 10 yılda ilk kez geçen yıl başlayan artış sürüyor. Üstelik kadınların rakı tüketiminden aldıkları pay artıyor. Serpil Yılmaz Milliyet'teki köşesinde Türkiye'deki içki tüketimi üzerine çeşitli bulguları yer verdi. Yılmaz'ın yazısı şöyle: Gündelik yaşamımız AKP ile ne ölçüde etkilendi? ...Devamı.»Bu karar ne demek?
Anayasa Mahkemesinin 11 üyesinin 10'u bir kararda anlaşıyorlar. Suçlu! Anlaşamadıkları konu. Ceza. Bu ne demek? AKP, laiklik karşıtlığının odak noktası olmuştur. İster kapatılsın isterse kapatılmasın Anayasa Mahkemesi AKP'nin laiklik karşıtı olduğunu hukuksal ve sosyal düzeyde, ve de vicdanlarda onadı. ...Devamı.»Guantánamo'dan Şiirler
"Mahpuslar Konuşuyor" kitabı can acıtıcı, yürek yakıcı. Kitaptaki şiirler dünyanın demokrat kamuoyu önünde yaşanan nice dramın tanıklığını yeterince yapamasa da, epeyce ipucu veriyor. Neyle suçlandıklarını bilmeden yatan tutuklukların çektiği işkenceyi beyaz perdeye taşıyan belgesel sinemacılar da oldu ve ben bu filmlerden birini iki yıl önce Berlin Film Festivali'nde görmüştüm. ...Devamı.»Avustralya'dan yeni göç siyaseti.
Avustralya hükümeti, geçmiş yönetimlerin getirdiği; sığınma başvurusunda bulunanları gözaltı merkezlerinde tutma şeklindeki tartışmalı uygulamayı kaldırdı. Bu karar, iktidar değişimi sonrası, ülkenin göçmenlik siyasetlerinde yapılan kapsamlı düzenlemenin bir parçası. ...Devamı.»Türkiye'de tehlikeli atıklar Allah'a emanet.
Çevre ve Orman Bakanı Bakanı Eroğlu Türkiye'deki tehlikeli atık miktarını açıkladı: Veri tabanımız yok, 2009'a kadar sabredin... Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu açıkladı: Türkiye'de tehlikeli atıklar konusunda bakanlık tarafından oluşturulmuş bir veri tabanı bulunmuyor. ...Devamı.»Cari açık Türkiye'yi kemiriyor.
Bu yıl sonuna kadar Türkiye'nin cari açığının 50 milyar doları bulacağını söyleyen AKP kurmayları kriz olasılığı karşısında yeni önlemleri gündemine almış durumda. Ancak bu önlemlerin ne kadar işe yarayacağı tartışılıyor. ...Devamı.»Arıların %50'si Yok Oldu! İşte Nedeni!
TEMA Vakfı'nın "'Türkiye Arıcılığındaki Tehlikeler"' raporunda, arılarda 'yanlış arıcılık uygulamaları' ve iklim koşulları nedeniyle yüzde son iki kışta 50 azalma olduğu belirtildi.Raporda, Türkiye'deki 4,5 milyon bal arısı kolonisinin, koloni başına 17 kilogram bal verdiği ve yılda 50-60 bin ton bal üretildiği kaydedildi. ...Devamı.»Yeşil Elektronik Rehberi
Zehirli kimyasallar ve e-atıklarda genişletilmiş ve zorlastırılmış ölçütler ve yeni eklenmiş enerji ölçütleri ile sadece Sony ve Sony Ericsson son 'Daha Yeşil Elektronik Cihazlar Rehberi'nde 5/10'dan yüksek puan alabildi. Nintendo ve Microsoft derecelendirmede en altta kalmaya devam ediyor. ...Devamı.»Ben, Benlik, Bendelik, Bencillik
Esas darbe şimdi yapıldı.
TKP lideri Aydemir Güler "Ergenekon" ve kapatma davalarını değerlendirdi. Güler, "Ergenekon soruşturmasına dava denilmesinin ona hukuki bir değer atfetmek olacağını" söyledi. Operasyonun "Türkiye'de darbe tehdidi var sloganıyla yürütüldüğünü" belirten Güler, "oysa operasyonun kendisinin Türkiye'de bir darbe sürecini temsil ettiğini" ifade etti. Cumhuriyet - LEYLA TAVŞANOĞLU'nun söyleşisi ...Devamı.»Çelişki İlişkidir
|
| Tüm Yazarlar |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |