![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kime ağlayalım.
Delirmiş bir gencin katlettiği çocuklar için geçerli olan, hüzünlü bir Amerikan Başkanı tarafından öldürülen Pakistan'lı çocuklar için de geçerlidir. Bu çocuklar da aynı ölçüde önemli, aynı ölçüde gerçek ve aynı ölçüde dünya kamuoyunun ilgi ve endişesine layıktır. Ama onlar için ne başkan söylevleri, ne de başkan gözyaşları var. Ne dünya gazetelerinin ön sayfalarında resimleri var, ne kederli akrabalarıyla röpörtaj, ne de neyin neden olduğunu irdeleyen analizler. ...Devamı.»Latin Amerika tüketerek büyüyor.
Brezilya ve komşularında tüketim eğilimi artıyor. Yurtiçi talep Latin Amerika ülkelerinin konjonktür motoru oldu. Fakirlik ve işsizlik azalıyor. Petrolcülük tröstü Petrobras'ın mühendislerinden Eduardo Cliente,"Ekonomik durumu düşündüğümde, Avrupa'da değil de Brezilya'da yaşadığım için kendimi mutlu hissediyorum", diyor. Cliente, zor dönemlerin geride kaldığını, büyümenin istikrara kavuştuğunu ve ülkesindeki büyük çoğunluğun dünden daha iyi yaşadığını söylüyor. ...Devamı.»Martı çığlıkları paylaşımlarımız
Sık sık, bir sosyal paylaşım sitesinde yazdıklarımı, çektiğim görselleri paylaşıyorum. Çoğu kez de herkese açık oluyor paylaşımlarım. İnsan niye yazdıklarını, çektiklerini herkesin gözünün önüne çıkarır? Buna kısaca paylaşmak için diye yanıt verilir elbette ama paylaşmak nedir, niyedir ki? Yediğini, giydiğini paylaşır insan. Ya karşıdakinin gereksinimi vardır ya da sevgi ile anı paylaşmak ister. Ana değer katmak, an içinde anlam yüklenerek varlığını daha derinden duymak, ya da kısaca ve yalnızca 'yalnız' olmamak için. Yalnızlık çok az kişinin katlanabildiği, değer verdiği bir durum. ...Devamı.»Beynamaz
Bir kaç gün evvel İran'ın en yetkili kişisini, Sayın Mahmoud Ahmedinejad'ı, 17 Aralık Şeb-i Aruz törenlerine davet eden Beynamaz'ın bu isteğini, İran geri çevirdi. Bu kolay geçiştirilecek bir konu değildir. Filistin ve İsrail krizinde Mısır'a kaptırdığı itibarını, Şeb-i Aruz törenleri aracılığıyla Suriye krizinde itibar kazanmak istemesinin, doğru bir yaklaşım olmadığına inanmaktayım. Bu yine Denizli tabiri ile ülkeyi "SİBBEK" gibi ortada bırakmaktır. ...Devamı.»Yeni yıl için kitap.
Geçmişte, yeni yıl yaklaşırken tebrik kartları satın alınır, özel zarflar hazırlanır, kartlar özenle ve bezenle yazılır, incelikle zarfına yerleştirilir ve, birçoğu birarada, aynı sepette binbir renkle boyalı seçkin yumurtalar gibi, postanaye götürülür ve postalanırdı. Yine böylesi ritüel sürüyor mutlaka kimi mekanlarda. Bunun tadı da başkadır. ...Devamı.»Başbakanlar için ODTÜ'ye girme kılavuzu!
Şimdi doğruya doğru, ODTÜ'lü değilsen ODTÜ'ye girmek her zaman zordur. Yıllardır böyledir bu. ODTÜ'lü olmayana kapıda zorluk çıkarılır, arkadaşlarını içeriye sokmak isteyen ODTÜ'lüler de yoğun ders temposundan arta kalan zamanlarını bu alanda yaratıcı taktikler geliştirmeye adarlar. O yüzden eski bir ODTÜ öğrencisi olarak Sayın Başbakan'a o gün olan olayları üzerine alınmamasını rica eder, hani olur da yanındaki 8 TOMA, 200 zırhlı araç ve 3600 polisin çok önemli işlerinin olduğu bir gün aniden ODTÜ'ye girmesi filan gerekirse aşağıdaki naçizane taktikleri uygulamasını tavsiye ederim. ...Devamı.»Türkiye'de her 4 kişiden birinde silah var.
Umut Vakfı, Türkiye'de her dört kişiden birinde silah bulunduğunu açıklarken, "her yıl ortalama 4500 kişi bireysel silahlarla hayatını kaybediyor" dedi. Umut Vakfı, ABD'de 26 kişinin öldürüldüğü katliamın ardından Türkiye'de bireysel silahlanmayla ilgili duruma ilişkin önemli bilgiler verdi. Türkiye'de 20 milyon silahın bulunduğunu belirten Umut Vakfı, "Türkiye ABD olma yolunda. Bağcılar'da bir aileden 10 kişinin öldüğü saldırı, bunun habercisi" uyarısında bulundu. ...Devamı.»Saat 13:11.. Maya tutmadı!!! Sıradaki...
21 Aralık saat (TSİ) 13:11 deki kıyamet senaryosu ne ilkdi ne de son olacak. Tarihi belgeler, kıyamet senaryolarının neredeyse insanlık tarihi kadar eski olduğunu, insanoğlunun dünya'nın yok olmasından her zaman büyük bir dehşet duyduğunu gösteriyor. Bilinen ilk kıyamet senaryosu, M.Ö. 2800 yılına ait bir Asur tabletinde yer alıyor. ...Devamı.»Assange 1 milyon dosya açıklayacak.
WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği balkonunda bir konuşma yaptı. Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği konuşmada Assange, '2013 yılında bütün ülkeleri ilgilendirecek 1 milyon dosya açıklayacaklarını' duyurdu. ...Devamı.»Taksim'de neler oluyor?
Kasım ayının başından beri, Taksim bildiğimiz Taksim değil. Neredeyse Harbiye'den Tarlabaşı'na kadar uzanan bir kazı alanı. Osmanbey'den meydana yürümeye çalışırsanız Talimhane'ye gelirken iş makineleri, etrafı çevrili kazı alanları görmeniz kaçınılmaz. Bir zamanlar özellikle turistlerin rağbet ettiği restoranların, dükkanların önleri bu kazıyı çevreleyen paravanlarla kaplı. ...Devamı.»Genelge : "Bundan böyle çay.."
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, tuz genelgesinden sonra il genelinde şeker tüketimini azaltmak için şeker genelgesi de yayınladı. Vali Şahin'in yeni genelgesine göre; kahvehane, kıraathane, çay bahçeleri, kafe, çay ocakları gibi ticari işletmelerde çay ve bazı sıcak içeceklerin yanında verilen şeker sayısı bire düşürülecek. Uygulama ile çok şeker tüketiminden kaynaklanan hastalık riskinin azaltılması hedefleniyor. ...Devamı.»AK Partili 'Profesör' Kuzu'dan 'bilimsel' sözler !
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Başbakan'ın sözlerini desteklemek isterken öyle sözler söyledi ki.. Yargının engellemelerinden örnek verirken yargı kararlarıyla iki yıl geciken Marmaray projesinden bahseden Kuzu, "Orada biri bir kemik buluyor. Allah bilir kendi mi getirdi oraya koydu, onu da bilmiyorum. Yargıya gidiyor; 'kemik var devamı da gelir , hele bir durduralım' deniyor. Durduruyoruz da Türkiye'nin işi durdu, umurunda değil adamın" dedi. ...Devamı.»Sümerlerin sırrı..
İklim değişikliği farklı doğal felaketlere neden oluyor. ABD'li uzmanlarca yapılan bir araştırma, iklim değişikliğinin bir başka ilginç sonucuna daha ulaştı. Araştırma, Sümer dilinin yok oluşunu aydınlattı. İklim değişikliği dünyada farklı sonuçlara neden oluyor. Kuraklık ve susuzluk, iklim değişikliğiyle bağlantılı görülen doğal olaylardan yalnızca ikisi. Kuraklığa bağlı kıtlık felaketinin insanlık tarihi üzerinde ne gibi sonuçlara yol açabileceğini Amerikan uzmanlarca yapılan bir araştırma ortaya koydu. ...Devamı.»ArtNüyet
Bu işte bir 'ArtNüyet' var! Eskişehir'deki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Emin Gülören'in 'ArtNüyet' adlı sergisindeki tablolar, açılış töreninin ardından duvardan indirilip ters çevrilerek yere konuldu. Eskişehir'deki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde resim öğretmeni, sanatçı Emin Gülören'in 'ArtNüyet' adlı resim sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in de katıldığı açılış töreninin ardından galeri görevlileri tarafından duvardan indirilip ters çevrilerek yere konuldu. Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı olaya tepki gösterdi. ...Devamı.»Richard Burton ile Elizabeth Taylor'ın imkansız aşkı
İngiliz aktör Richard Burton, Amerikalı sinema yıldızı Elizabeth Taylor ile 1963 yılında Kleopatra filminin setinde tanıştı. İki kez evlenen çiftin fırtınalı aşkı üzerine çok şey yazıldı. Ama hiçbirisi Burton'ın kendi yazdıkları kadar etkileyici ve çarpıcı olamadı. Derin bir tutku, şehvet, aşk, nefret ve kıskançlıkla dolu ilişki en sonunda alkol yüzünden tam bir kabusa dönüştü. ...Devamı.»Sagalassos taş ocağından kurtuldu!
Burdur'un Ağlasun ilçesine bulunan Sagalassos antik kenti yakınlarında, 100 hektarlık alanda mermer ocağı açmak için ruhsat başvurusunda bulunulmasının ardından yapılan girişimler sonuç verdi. Gelişmeyi kamuoyunun gündemine taşıyan haberimizin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin bölgede yaptığı inceleme sonrasında Sagalassos'un da içinde bulunduğu sit alanının kapsamı yaklaşık 5 misli genişletildi. Böylece UNESCO Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Sagalassos taş ocaklarının tehdidinden kurtulmuş oldu. ...Devamı.»'Tarikatçı, yandaş ve AKP'li 10 bin kişi atandı!'
Mecliste devam eden bütçe maratonunda CHP Grubu adına söz alan CHP Antalya Milletvekili Opr. Dr. Arif Bulut, Sağlık Bakanı Recep Bakan Akdağ'ın hekimler arasında ayırım yaparak çok ciddi bir kadrolaşma yarattığını ileri sürdü. Bakan Akdağ'a seslenen Bulut, 'kamu hastane birliklerine yapmış olduğunuz atamaların ki bu 10 binin üzerinde bir atamadır; ya bir tarikata mensup kişilerden seçtiniz, ya Sağlık-Sen üyelerinden ya da AKP eski milletvekilleri veyahut vekil adaylarından seçtiniz' iddiasında bulundu. ...Devamı.»Dikkuyruk ve Bahri'nin başına uçak indirecekler!
Ankara'nın son sulak alanı olan ve 227 kuş türüne ev sahipliği yapan Mogan Gölü'nün deniz uçağı seferlerine açılması projesine Ankara Kuş Gözlem Topluluğu'ndan tepki geldi. Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) statüsündeki Mogan Gölünde tüm dünyada nesli tehlike altında olan 5 kuş türünün barındığını açıklayan topluluk üyeleri, projenin geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı. Projeden geri adım atılmazsa, Mogan'ın simgelerinden olan Dikkuyruk ve Bahri'yi zor günler bekliyor. ...Devamı.»Boğaziçi köprüsünde reyting akbabaları..
Türkiye medyasının, köprü intiharlarına iştahı bitmek bilmiyor. 12 Aralık 2012 günü Hürriyet web sitesinde fotoroman gibi yayınlanan haberde, bir vatandaşın intihar girişimi kare kare görüntülendi. Sorumsuzluk, duyarsızlık, fırsatçılık gibi tanımlar için bundan daha iyi örnek olabilir mi acaba? ...Devamı.»Bu çağrı, bağımsız ve başı dik bir ülke içindir!
Rize'den Türkiye'ye yerli ürünlerin kullanılması çağrısında bulunan TEMA Rize Temsilcisi Nevzat Özer, Küresel yerine yerel, İşlenmiş yerine taze ürün, fast food yerine, yerel mutfakların bilgeliğini, lezzetini tercih edin. Bu çağrı; işsizliğin, yoksulluğun önlenmesi, topraklarımızın korunması, kültürel yozlaşmanın durdurulması, bağımsız başı dik bir ülke çağrısıdır" dedi. ...Devamı.»
|
| Tüm Yazarlar |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |