Daha Osmanlı'nın Avrupa yı kasıp kavurup haraca bağladığı zamanlarda Osmanlı geliyor değil, Türkler geliyor denerek korkulurdu. İronik olan şudur ki "Osmanlı geliyor" sözü çoğu Türk olan Anadolu halkı tarafından Osmanlı’nın yine ya haraç ya asker almaya geldiğini ifade etmek için kullanılırdı. Osmanlı'nın gözünde ise Türk "etrak-ı bi idrak" yâni idrakten, anlayıştan yoksun Türkler'di. ...Devamı.»
1924'te Sovyet devrimin lideri Lenin ölüyor ve yerini Stalin alıyor. Stalin rejimi hızlı sanayileşme adına ülkede açlık ve kıtlığa neden oluyor. Mustafa Kemal tarımı modernleştirerek halkını doyurma derdinde. 1930'da Mussolini Il Duce - Patron sıfatını alıyor ve sloganları "Il duce her zaman haklıdır" ve Credere,obbedire, combattere yâni "İnan, itaat et ve dövüş" oluyor. Mussolini Vatikan'ı da yanına alıyor. ...Devamı.»
Ve birkaç ay sonra Ankara’da ilk TBMM toplanıyor. 337 milletvekili ile 23 Nisan 1920’de toplanan meclis her konuda tek yetkili ilan ediliyor. 10 Eylül 1920’de Baku’da Türkiye Komünist Partisi I. Kongresi yapılıyor ve Mustafa Suphi Başkan seçiliyor. Baku’de Enver Paşa’yı savaş suçlusu ve Ermeni tehcirinden ve Sarıkamış faciasından sorumlu görerek “Kurultaya değil halk mahkemesine!” sloganı attırıyor. ...Devamı.»
Abdülhamit yanlıları meşrutiyetçileri farmason olmakla, ya da onlara alet olmakla suçluyordu. “Freemason” sözcüğünden bozma Farmason ve Mason sözcükleri o gün bugündür “yabancı işbirlikçisi” anlamına kullanılmaktadır. Peki Masonluğun, Farmasonluğun ne olduğunu kaçımız iyi biliriz? ...Devamı.»
Mustafa Kemal'in doğduğu Osmanlı kenti Selanik Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların içiçe yaşadığı bir kentti. 1885 nüfus sayımına göre Selanik Merkezde bulunan 46 Türk mahallesindeki 30 bin Müslüman, 16 Yahudi mahallesindeki 45 bin Yahudi'nin yanısıra 12 Rum ve 1 Frenk mahallesinde de 13 bin nüfus yaşıyordu. ...Devamı.»
10 Kasım 2013'te Melbourne'da Atatürk'ün 75. Ölüm yılını anma etkiniğine katıldım. İlgilenenlere çok teşekkür ederim. Katılma olanağı bulamayanlar için oradaki konuşmamı aktarıyorum: 19. yüzyılın ikinci yarısında doğan ve 20. Yüzyıla damgasını vuran isimlere şöyle bir bakalım. ...Devamı.»
75 yıl sonra kategorisinde 1 sayfada 6 haber kayıtlı.