Küreselleşen dünyada Türk şirketleri dünya pazarlarında büyümesini sürdürürken, gelir payını da arttırıyor.Türk markaları da dünya tüketicilerinin tercih ettiği markalar haline geliyor.
VESTEL
Üretiminin yüzde 90'ını ihraç eden Vestel, tüm kıtalarda toplam 106 ülkeye ürün satıyor. Vestel, son 12 yılda 12.5 milyar doları aşan ihracatı ile sektöründe 7 yıldır üst üste ihracat birinciliğini koruyor.
ÜLKER
Godiva'yı alarak Türkiye tarihinin "en büyük'' yurtdışı satın almasını gerçekleştiren Ülker Şirketler Topluluğu, bu vizyonla başladığı Mısır ve Pakistan yatırımlarını 2008 yılının ilk çeyreğinde üretime alınacak aşamaya getirdi. Topluluk, bu iki ülkedeki tesislerin devreye girmesi ile yurtdışındaki operasyon sayısını 8 ülkeye yaymış olacak.
VİTRA
Eczacıbaşı Yapı Grubu yurtdışında ürünlerini 150'den fazla mağazada ve 2 bini aşkın satış noktasında teşhir ediyor. Vitra Almanya'da yüzde 13, Avusturya'da yüzde 10, İngiltere'de yüzde 6, ABD'de ve Fransa'da yüzde 3, İtalya'da yüzde 2, İsrail'de ve İskandinavya'da yüzde 8 ve Yeni Zelanda'da yüzde 10 pazar payına sahip.
GOLDAŞ
Beş kıtada 48 ülkeye ihracat yapan Goldaş gelecek üç yılda büyüme alanını Avrupa ve doğusu olarak belirledi. Goldaş Rusya, Çin, Almanya, Romanya, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti gibi potansiyeli yüksek pazarlarda bulunurken, hisseleri, İMKB'nin yanı sıra Frankfurt ve Berlin borsalarıyla ABD OTC piyasasında işlem görüyor.
MAVİ JEANS
1991 yılında Sait Akarlılar tarafından kurulan ve dünyaya açılmaya blue jeansın anavatanı Amerika'dan başlayan Mavi Jeans de, bugün 50'den fazla ülkede 174'ü Mavi Shop olmak üzere 4 binin üzerinde satış noktasında müşterileriyle buluşuyor. Mavi'nin yurtdışında faaliyet gösteren 4 şirketi bulunuyor.
TOFAŞ
Tofaş'ın ihracat hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak yılın ilk dokuz ayında 100 bin 170 adede ulaşırken, Tofaş tarafından üretilen araçlar 75 ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye'den ihraç ettiği Doblo, Fiat'ın en başarılı ürünleri arasında yer alıyor. Fikri mülkiyet hakkı Tofaş'a ait MiniCargo projesi Tofaş tarihinde kilometre taşı oldu.
TEMSA
Fransa, Avusturya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Ürdün ve Dubai'de 11 temsilciliği ve toplam 40 ülkede 43 bayiden oluşan uluslararası bayi ağı bulunan TEMSA'nın da, Mısır fabrikasının 2008 yılının ilk yarısında faaliyete başlaması hedefleniyor.
ŞAHİNLER
Diesel, Zara, H&M, Mark's&Spencer, Nautica, Lee, Wrangler, Sara Lee, Disney, Tiffany, Puma, Fila, Tesco, WF Group, Brand Alliance, Express, GAP, Garry Weber, Marc'o Polo, More&More, Tommy Hilfiger, Macy's, Aeropostale gibi dünyaca ünlü yaklaşık 30 markanın üretimini gerçekleştiren Şahinler Holding'in ürünlerini, her yıl dünyada 50 milyonun üzerinde insan giyiyor.
TURKCELL
Türkiye dışında onlarca ülkede ortak olduğu şirketlerle Turkcell, yurtdışında büyük pazar payına sahip. Ukrayna'da 7.6 milyon abonesiyle yüzde 14 pazar payına sahip olan Turkcell Kazakistan'da ve Azerbaycan'da lider konumunda. Turkcell ayrıca Gürcistan'da ve Moldova'da ikinci en yüksek pazar payına sahip operatör olarak faaliyet gösteriyor.
ARÇELİK
Arçelik, 5 kıtada toplam 106 ülkeye ihracat yaparken, dünyada yaklaşık 75 milyon hanede ürün ve hizmetlerini tüketicilerle buluşturuyor. Arçelik Beko ile İngiltere soğutucular pazarında liderliğini sürdürürken, onlarca ülkede pek çok ürün segmentinde lider.
bu cok guzel bir haber. sevinelim elbette! ama anlamadigim...
ekonomimiz buyuyor
sirketlerimiz buyuyor
gelirimiz artiyor
kaynaklarimiz cok zengin
disari aciliyoruz
guzel nitelikli urunler uretiyoruz
da
niye insanlarimiz boyle yoksul!!! ulkemiz bu kadar bakimsiz!
bu kazanilanlar niye kazananlara geri donmuyor?