Avea'nın Ege Bölgesi'ndeki abonelerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla İzmir'de yaptığı 8 milyon YTL'lik santral binasının açılışına katılan Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada bir süre önce 83 milyon cep telefonundan 35 milyonunun kayıtdışı olduğunu, altı ayda bu telefonları kayıt altına alarak devlete 10 milyar dolar kazandırdıklarını söyledi. Halen ülkede 62 milyon cep telefonu abonesi bulunduğunu belirten Yıldırım, "2002 yılında 18.5 milyon cep telefonu abonesi varken beş yıl sonra 62 milyon oldu. Türkiye'de 83 milyon da cep telefonu cihazı var. Her ay 1 milyon 200 bin yeni abone kaydı yapılıyor. Bu hesaba göre sene sonunda Türkiye'deki abone sayısı nüfusu yakalayacak." dedi.
Taşınabilir numara sistemini 2008 ortalarında devreye sokacaklarını, böylelikle birkaç cep telefonu taşıma döneminin sona ereceğini vurgulayan Bakan Binali Yıldırım, "Herkesin ayrı numarası var. Vatandaşın kafası karışıyor. Evde, işte ayrı numara; o da çekmiyor, B şirketi ayrı numara. Belimizde su matarası gibi ayrı cihazları taşıma devri sona eriyor. Tek cihazla ve tek numarayla her tarafı arayacağız." şeklinde konuştu.
Bilgi toplumuna gidişte erişimi vatandaşın ayağına götürmek için çaba sarfettiklerinin altını çizen Ulaştırma Bakanı, hedef olarak 2013 tarihini seçtiklerini söyledi. Vatandaşın devletin kapısına gitmeden bulunduğu yerden bütün resmişlemlerini yapabileceğini müjdeleyen Yıldırım, otomasyona geçen kamu kuruluşlarından cep telefonu ve taşınabilir bilgisayar gibi cihazlarla işlemlerin halledileceğini anlattı.
E-devlet sistemine vatandaşlık numarasıyla girileceğini belirten Yıldırım, "Her seferinde ikametgah getir, nüfus kağıdı getir, aşı veya sağlık raporu getir dönemi bitiyor. Vatandaş, getir götürden yoruluyor. Bunlar ortadan kalkacak. Bir veri bankasında, merkezveri havuzunda bütün bilgiler toplanacak ve herkes yapacağı işin türü ve önemine göre ya şifre ya da elektronik imza belgesiyle girerek işlemini yapacak. Kurumlar bilgileri havuza aktaracak, herkes o havuzdan istediği bilgi ve belgeleri alacak." dedi. Bu işlemlerin toplam 19 kalemi kapsayacağını ifade eden Yıldırım, "Yani bir tuşla her yere gidiş. Amaç, vatandaşın işini kolaylaştırmak. Devlet kapısına gidip gelmekten yorgun ve bitap düşmesinin önüne geçmek. Çağdaşlaşmak, vatandaşa hizmeti en iyi şekilde vermek ve vatandaşının yaşam kalitesinin yükseltmektir." diye konuştu.