Daha çok Adam Sanat Dergisi'nde birlikte şiirlerimiz çıkan Hüseyin Haydar'ın, bu girişi yazmak için künyesine baktığımda, benden yirmi yaş küçük olduğunu görünce şaşırdım. Çünkü ben onu taydaşım sanıyordum. Varlık, Yazko Edebiyat gibi dergilerin yönetim yerine gittiğimde, dergilerin mutfağında çalıştığı için sıkça rastlardım ona. Sohbetlerimizdeki olgun yorumlarından ötürü, taydaşım gibi düşünmüşüm demek ki.
İlkgençliğinde ressam, futbolcu, atlet. Daha o zamanlar hep devrimci hareketlerin içinde bulunmuş. Dev-genç üyesi olarak da bunu perçinlemiş.
1981 yılında ödül aldığı ilk kitabı Acı Türkü'den bu yana, şiirlerinde devrimci bir ürperme gördüğüm için, yazdıklarını hep sevdim.Doğu Tabletleri adlı şiir kitabı Ahmet Necdet Şiir ödülünü aldığında en çok sevinenlerden biriydim.
Halen Aydınlık Gazetesi'nde Doğu Tabletleri'ni yazmayı sürdürüyor.
Ulusal Kanal Genel yayın Yönetmeni Yardımcısı ve Görsel Yönetmeni.
Alnı Çoban Yıldızlılar'da, devrimci duygularla yazan bir şairin slogana tutsak olmadan nasıl şiire ulaştığına tanık olacaksınız.
belleğime güvenerek yazdığım giriş yazısında, ödül konusunda yanıldığımı segili şairin kendisinden aldığım iletiyle anladım. Doğrusu:
Hüseyin Haydar 2012 yılında üç ödül aldı;
1. Troya şiir Ödülü (zor Günlerin Şiiri)
2. Yunus nadi Şiir Ödülü (Doğu Tabletleri)
3. Ahmet Necdet şiir Ödülü (Doğu Tabletleri)
şairden ve sizlerden özür dilerim.
sydney'den dostlukla nihat ziyalan