Tüm Türkiye, özel yetkili mahkemenin balyoz davası sanığı askerlere verdiği cezaları tartışırken, Hükümet narkoz etkisindeki halkın kafasına asıl bolyozu indirdi. Seçim kazanmak için, ekonomide yaklaşan krize karşı önlem almayan, şimdi bunun faturasını parça parça halka yıkan hükümet, acı bir reçete daha çıkardı. Akaryakıt, alkollü içecekler ile tapu harçlarında vergilerini arttırdı ki ne arttırış. Hükümet, halk hissetmesin diye vergi artışlarını tam da Balyoz davası kararının açıklandığı gün yürürlüğe koyarken, yeni zamların da yolda olduğu belirtiliyor.
Halka "yalancı bahar" yaşatarak oylarını almak için, 12 Haziran Seçimleri'nden önce korkunç bir biçimde artan cari açığa karşı önlem almayan AKP Hükümeti; enflasyonda ve kurlarda geçen yıl yaşanan korkunç artışların bugün ortaya çıkmaya başlayan etkileri ile buna ek olarak yanlış Suriye politikası nedeniyle Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracatın durma noktasına gelmesi ve Suriyeli mülteciler için yapılan harcamalarla güvenlik ve örtülü ödenek harcamalarındaki büyük artışların bütçe dengelerindeki bozulmayı arttırması üzerine, çareyi vatandaşa yüklenmekte buldu.
NTV’nin haberine göre Maliye Bakanlığı, bütçe hedeflerindeki sapma nedeniyle bir dizi tedbir aldı. Bir süredir üzerinde çalışılan, "harcamaların azaltılması" ve "gelirlerin artırılmasına" yönelik tedbir paketi, Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün itibariyle yürürlüğe girdi.
Alınan karara göre; benzin, motorin ve LPG'nin vergi tutarı, litre başına 30 kuruş artırıldı. 95 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 87 kuruştan 2 lira 15 kuruşa çıkan özel tüketim vergisi; 98 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 99 kuruştan 2 lira 29 kuruşa yükseldi.
Vergi, motorinde 1 lira 59 kuruş, LPG'de de 1 lira 57 kuruş oldu.
Motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen araçların özel tüketim vergis oranı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı.
Alkollü içeceklerde ise "asgari maktu vergi" tutarları artırıldı. Artış, birada 9 kuruş, şarapta 50 ila 3 lira 37 kuruş arasında değişirken; rakıda 11 lira, likörde 30 lira cin ve votkada da 12 lira olarak belirlendi.
Tapu harçlarında ise binde 16.5 olan bedel, binde 20'ye çıkarıldı.
Bazı malların alım satımında uygulanan ÖTV tutarlarında artışa gidildi. Bu çerçevede tapu işlemlerinde binde 16,5 olarak uygulanan tapu harçları binde 20'ye yükseltildi. Motorlu taşıtlardan 1600 cm3 motor silindir hacmini aşmayanlardan alınan ÖTV miktarı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı. Bu da otomobil başına ortalama 1.000 TL'lik zam anlamına geliyor.
Allah kolaylık versin…