A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri Ekitap Radyo

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

Uluslararası İmar Vurgunu

Kategori Kategori: Ayorum Güncel | Yorumlar 1 Yorum | Yazar Yazan: Haberci | 28 Ocak 2010 22:07:51

Antalya Kalkan'ın Kalamar Koyu'ndaki zeytinlikte yasalar hiçe sayılarak inşa edilen 34 villa, Kalkan'ı karıştırdı. Eski ANAP ve AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer ve eski bir bakanın adının karıştığı villa skandalı bir başka gerçeği de ortaya çıkardı.

Dünyayı yöneten örgüt olarak bilinen uluslararası finans, iletişim, akademi, istihbarat, teknoloji alanlarda faaliyet gösteren CFR’nin üst düzey bir yöneticisiyle eski ABD Kongresi üyesi Solarz ve New York Times yazarı Bernstein’ın da aynı koyda 10 dönüm arazi aldığı ortaya çıktı.
 
Avukat Tuncay Koç, bu girişime izin verenlerin yargılanması gerektiğini söylerken, Belediye Başkanı Karakurt ise, “Kalkan’da imar sıkıntısı çok, teknik eleman yok” dedi. Eski ANAP ve AKP Milletvekili Hasan Özyer’in şirketinin de aralarında olduğu parsel sahipleri arasında, eski bir bakanın da adı geçerken, bölgenin imarsız alan olduğu ortaya çıktı. Ahmet Altuğ Oğuz adına tapu kaydı bulunan beşer dönümlük sekiz parselin yüzde elli hissesinin Mustafa Mumcu adına kayıtlı olduğu ancak Mumcu’nun hisselerini satışa koyduğu öğrenildi. Kalkan’ın eski belediye başkanı Mustafa Şalvarlı’nın ortağına ait olan bir şirketin de parselinin bulunduğu cennet parçası koydaki denize sıfır arazide parseli bulunan ünlüler yalnızca Türkiye'deki siyasilerle sınırlı değil.




'DÜNYANIN DERİN DEVLETİ'NE ÖZEL VİLLALAR


Kalkan’da yaşayan eski Amerikan Kongresi Üyesi Stephan Solarz ve “Dünyayı yöneten örgüt” ya da dünyanın derin devleti olarak bilinen CFR’nin (Council on Foreign Reletions-Dış İlişkiler Konseyi) yöneticisi Jehuda Reinharz’ın da iki parselden oluşan 10 bin metrekare arazisi bulunuyor. Solarz ve Reinharz’ın parsel ortakları arasında, New York Times Yazarı Richard Bernstein ve Margeret Marygriele adında bir kadın da bulunuyor.

1999 yılında Kalkan’dan aldığı araziye yaptırdığı lüks villaya yerleşen ve yılın bir bölümünü burada geçiren Solarz, siyasi ilişkilerinin yanı sıra emlak işi yapmasıyla da biliniyor. Geçtiğimiz aylarda AKP’nin Kürt açılımını desteklediğini açıklayan Solarz’ın ayrıca Kalkan sırtlarında yaklaşık 7 dönüm arazisi daha bulunuyor.

HER BİR VİLLA 3 MİLYON DOLAR!

2007 yılında Kalkan’ın AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Şalvarlı tarafından ruhsat verilen 34 villanın her birinin bugünkü değerinin 3 milyon Dolar olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 130 dönümlük bir alanı kapsayan beşer dönümlük parsellerden üçünün tapu kayıtlarında eski AKP Muğla Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyeliği de yapan Hasan Özyer’in kurucusu olduğu Fethiye merkezli Denizhan Gayrimenkul A.Ş.’nin adı geçiyor. Ancak parsellerdeki aslan payını elinde bulunduran İstanbul merkezli Ada Turizm Yatırımları A.Ş.’nin de Özyer’in paravan şirketi olduğu öne sürülüyor.

Parsellerden diğer üçünün hissedarı ise Kalkan merkezli Kalamar İnşaat ve Turizm Limited Şirketi. Bu şirketin de Kalkan’ın eski Belediye Başkanı Mustafa Şalvarlı’nın başkanlığı döneminde ticari işlerini yürüten ortağı Ali Tunç ve Ramazan Doğan’a ait.
Şalvarlı, DYP’den AKP’ye katılan belediye başkanları arasında yer almıştı.

Yönetmelikler ne diyor?

Kalkan’da tartışma yaratan villalardan birçoğunun yapılaşmanın yasak olduğu kıyıları da tahrip ettiği ortaya çıktı. Her hangi bir yasal düzenleme yapılmadan yüz metrelik alan içinde yapılaşmaya izin vermeyen Kıyı Yasası delinerek villaların önüne havuz ve özel iskele bile yapılmış. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı “Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği”nin 63. maddesi; üst ölçek planı bulunmayan iskân dışı alanlardaki parsellerde, inşaat alanı katsayısı yüzde beşten fazla olamayacağını hükme bağlıyor. Yönetmelik, mandıra, kümes ve tarımsal ürünlerin işlenebileceği yapılara izin verirken, “yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda 250 m2 yi geçmemek, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği 6.50 metreyi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına 5.00 metreden fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabilir” diyor. Ancak Kalamar koyundaki beşer dönümlük parsellere inşa edilen villaların bir kısmı üç katlı ve yüzde beş sınırını aşmış durumda olduğu ortaya çıkarken, bazı yapılarda kat mülkiyeti tapusu bile çıkartılmış.

‘Kalamar Koyu birilerine meze yapılmış!’

Kalkan’daki imar skandalıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Çevre Avukatı Tuncay Koç, yapılan uygulamanın, Anayasa’nın 43. maddesiyle, Kıyı Kanununa ve İmar Kanunu ile yönetmeliğine aykırı olduğunu söyledi. Kamunun kullanımında olan bir koyun, tamamen kapatılarak özel mülkiyet haline getirildiğini dile getiren Koç, “İmar planları olmamasına rağmen villa tipi yapıların Kalkan Belediyesinden ruhsat alması ise dönemin Belediye Başkanı ve yetkililerinin görevlerini kötüye kullandığı anlamına gelir. Kalamar koyu ‘önemli’ birilerine meze yapılmıştır. Acilen yapıların ruhsatlarının iptaliyle mühürlenmesi gerekir. Akdeniz’in bu güzel koyunda hiçbir kanun usulüne göre uygulanmamıştır. Bu yapılara izin verenlerin yargılanması gerekir” dedi.

Yusuf Yavuz
Antalya

 

Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

kilcik { 28 Ocak 2010 23:14:23 }
arsalarinizin degeri yukseliyor ve siz sikayet ediyorsunuz.

onemli insanlar topraklarinizi yurt ediniyor ve siz sikayet ediyorsunuz...

aman allahim aman allahim... ne diyorum ben. gulen mikrobu mu soktu acaba......

halkin mali deniz yemeyen domuz! yediren halk daha da d...
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    







Türkiye’de Engelli İşçiler ve Sınıf Mücadelesi: 3 Aralık’ta Görünmez Kılınan Emek Gerçeğine Devrimci Bir Bakış
MESEM Gerçeği: Çocuk İşçiliği, İş Cinayetleri ve Gözaltılar Karşısında Devrimci İnsan Hakları Mücadelesi
Zehirlenen yalnizca tabaklar değil: Türkiye’de gida güvenliği krizi ve sistemin çürümüşlüğü…
İngiltere’den Türkiye’ye £35 Milyonluk Ray Sözleşmesi: Fırsat mı, Çıkmaz mı?
Avustralya ve AB teknoloji devleri çocukların sosyal medya erişimini nasıl sınırlandırıyor?

Sadece İsimde Ateşkes: Gazze'nin Uzun Süren Araf Dönemi
Çin Japonya'yı Test Ediyor ve Amerikan Kararlılığının Sınırları…
Emeklilerin Büyük Yürüyüşü Başlıyor: 17 Milyon Kişi Artık Sessiz Değil!
Çocuklar için bir öğün: bütçenin %1,5’inden başlayan dünya ölçeğinde bir adalet mücadelesi
Çin'in 'Salam Dilimleme' Stratejisi: Pekin, Güney Çin Denizi'nin Haritasını Nasıl Yeniden Çiziyor?

ABD-Avustralya Kritik Mineraller Anlaşması Pasifik Tedarik Zincirlerinin Geleceğini Nasıl Yeniden Şekillendiriyor?
Kalkınma Hakkında Yanlış Bildiğiniz Şaşırtıcı Gerçek
Avustralya - Çin İlişkileri: Avustralya'da Kavga
Gri listeden çıktık ama... AB'nin 2024 Türkiye raporu'ndan çıkan şaşırtıcı gerçekler!
Çin'in beş yıllık planları dünyayı nasıl değiştirdi?

"En ciddiyetsiz nesil": Z kuşağı neden kasten gülünç olmayı seçiyor?
Güney Karolina'nın Unutulmuş Osmanlıları: Sumter Türklerinin Şaşırtıcı Gerçeği
Köpek ve insanların bazı duyguları aynı genetik kökene sahip
Motokuryelerin Sessiz Çığlığı: Sokağın Gölgesinden Yükselen Sınıf Mücadelesi
Gençlerden sonra emekliler de yurtdışına gidiyor.

Osmanlı İmparatorluğu'nda Kahvehaneler: Bir Sosyo-Politik Etki
Osman Hamdi Bey’i bilmeyen varsa bile herhalde Kaplumbağa Terbiyecisi’ni bilmeyen yoktur ya “Mihrap” tablosu...
JAK İHMALYAN'DAN: “RESİM ANLAYIŞIM”
Jak İhmalyan sergisi İstanbul'da
MADELEİNE RİFFAUD, 1924-2024

Einstein'ın hayran kaldığı filozof: Spinoza'nın aklınızı başınızdan alacak radikal fikri
Adalet Kavramına Filozofların Gözünden Bir Yolculuk
KE.KE.ME. (KKM)
Yapay Zeka Felsefesi
Tutunarak kalmak mı? Bulanmadan donmadan akmak mı?

Yeryüzünü fırına çeviren atmosfer olayı: Isı kubbesi
Dünyanın hareket halindeki en eski buzdağlarından biri yaban hayatı cenneti ile çarpışabilir
Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı.
AB İklim İzleme Servisi: 2024 yazı kaydedilen en sıcak yaz oldu.
Akdeniz'deki yaşam yok oluşun eşiğine gelmiş.

Axiom Raporu: Siber Güvenlik ve Çin-ABD İlişkilerine Etkisi
WhoFi: Wi-Fi sinyaliyle kimlik tespiti dönemi başlıyor.
500 yıllık Da Vinci çizimi sessiz drone teknolojisine ilham verdi.
Çin, HDMI ve DisplayPort alternatifini piyasaya sürdü.
Telefonlar depremi 30 saniye önce bildirdi…

Bilim insanları beynin beş farklı yaşam evresinden geçtiğini açıkladı: Kritik dönüm noktaları 9, 32, 66 ve 83 yaş…
Amerika kıtasında 'olmaması gereken' yeni bir insan türü keşfedildi: Checua nedir? Türkler ile bağlantıları var mı?
NASA'nın en kuvvetli teleskobu, evrendeki beklenmedik gelişmeyi ortaya koydu.
İncil'de sözü edilen mistik ağaç 1000 yıllık tohumla yeniden yetiştirildi.
Karıncaların 66 milyon yıldır tarım yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye’de üniversite mezunlarının geliri Avrupa’nın en düşük seviyesinde…
Gerçek işsizlik yüzde 29,6!
Türkiye’de tek kişilik
UNICEF raporunda Türkiye'deki çocuklar son sıralarda
AP'den Türkiye'ye sert mesaj: Kriterler müzakere edilemez

Vatan kirim’a sahip çıkmak: Teslimiyete karşı onurlu direniş
İŞGALİN KARANLIĞINDA BİR IŞIK: Veciye Kaşka’yı Unutmayalım
2025 Hazar Türk-Musevi Hakanlığı: Tarih Yeniden Yazılsaydı Dünya Nasıl Görünürdü?
Sürgün Devrim girdabında Isaac Deutscher ve Avraham İşcen
Eriyen Şövalyenin Gölgesinde Devrimci Moses Hess

Büyük Konuşmak
HUKUK KARGAŞASI
HAİN Mİ ARARSINIZ
KANAS
Kayyum

Paranın, Lidya Sikkesinden Dijital Cüzdanlara Uzanan 5000 Yıllık Hikayesi
Mimar Sinan: Bir Dehanın Yükselişi ve Osmanlı Mimarisinin Zirvesi
İskandinav Göçleri ve Vikinglerin Avrupa Üzerindeki Etkisi
Hümanizm Nedir?
Osmanlı’da kahve kültürü, Osmanlı’da kahve isimleri..


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git