A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

Örtülü'nün başı da şaibeli

Kategori Kategori: Türkiye | Yorumlar 0 Yorum | Yazar Yazan: Haberci | 24 Haziran 2008 09:59:16

Başbakanlık'taki 290 milyon YTL'lik tartışmalı harcamadan sorumlu Serim, sahtecilik suçlusu.Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğ'nün harcadığı 290 milyon YTL, Erdoğan tarafından örtülü ödenek harcaması olarak açıklanmıştı.

Erdoğan’ın örtülü ödeneğin başına getirdiği Maksut Serim, Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde “geleceğin başbakanını hazırlamak ve cihat hazırlığı” için oluşturulan “havuz hesabı”nı yöneten eski Vakıfbank Şube Müdürü. Serim, AKP’nin iktidara gelmesinin ardından Vakıfbank Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi, fakat bir süre sonra sahte belge kullanmak suçlamasıyla yargılandı ve 2 yıl ceza aldı.


Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğ’nün 2005-2006 ve 2007 yıllarında, bütçe ödeneğinin kat kat üstüne çıkarak 3 yılda toplam 485.2 milyon YTL harcama yaptığının ortaya çıkması tartışma yarattı. Özel Kalem Müdürlüğ’nün 2007 yılı harcamasının ise 290 milyon YTL olarak belirlenmesi, kuşkuları beraberinde getirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, 290 milyon YTL’lik harcamanın “örtülü ödenek” olduğunu savundu. Oysa örtülü ödenek harcamaları açıklanmıyor. Erdoğan’ın harcamayı yaptığını belirttiği örtülü ödeneğin başında ise tartışmalı Maksut Serim görev alıyor.
Mülkiye başmüfettişleri ve hesap uzmanlarınca düzenlenen raporlarda, Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, “geleceğin başbakanını hazırlamak ve cihat hazırlığı” için oluşturulan “havuz hesaba” yer verilmişti. Müfettişlerin belirlemelerine göre, Serim’in başında bulunduğu Vakıfbank Valide Sultan Şubesi’ndeki havuzda toplanan para 2001 rakamlarıyla 300 milyon YTL olarak hesaplandı.


8 kişiden oluşan hesap uzmanları grubu, dolaştırılarak havuz hesabında toplanan paraların denetim dışı bırakıldığına işaret etti. Raporda, bu paraların bazı kişi ve kuruluşların özel hesaplarına geçirildiği saptamasına da yer verildi. Uzmanlar, yolsuzluktan elde edilen 22 milyon YTL’nin 1999 yerel seçimlerini kazanmak için oluşturulan havuza aktarıldığına dikkat çektiler.
Mülkiye başmüfettişlerinin raporunda da, siyasi ve sosyal bir görüşten kaynaklanan bir amaçla “devasa” bir çete oluşturulduğuna işaret edilerek organizasyonun “Hayali şirketlere, naylon ve sahte faturalarla ödemeler yaptığı, yapılan bu ödemeler sonucu, toplanan paraları kendilerince bilinen kişilerin elinde toplayarak özel amaçlar doğrultusunda kullandığı, devlet parasını yani belediye parasını, nitelikli yollar kullanarak yukarıda belirtilen (geleceğin başbakanını hazırlamak ve cihat hazırlığı yapmak) amaçlara yönlendirdiği ve zimmete geçirdiği” vurgulandı.


Serim, şube müdürlüğünden sonra AKP’nin iktidara gelmesinin ardından Vakıfbank Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Ancak Serim’in atanmasına dayanak olan diplomanın geçersiz olduğu ve bazı yazışmalarda sahte belgeler kullanıldığı öne sürüldü. Müfettişlerce belgelerinin sahteliğinin kesinleşmesi üzerine Serim genel müdür yardımcılığından alındı ve hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Serim, sahte resmi belge düzenlemekten 2 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Serim’in suç tarihi dikkate alınarak cezasının ertelenmesine karar verildi.


Kaynak:Cumhuriyet

Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    







Erdoğan'ın tek hedefi iktidarını korumak…
İşçiyi Bırak Kutlasın
Erişim engeli sonrası X'te Ekrem İmamoğlu akımı
Papa Françesko yaşamını yitirdi.
Yunanistan Türk yatırımcıların adalara ilgisinden endişeli

İsrail Gazze planı için 50 bin yedeği göreve çağırıyor.
Avustralya Eylül'de Filistin'i devlet olarak tanıyacağını açıkladı.
İsrail'in Gazze Şeridi'nin işgali kararına tepkiler büyüyor.
E-imza ile sahte diploma: Devleti kandıran ağ nasıl kuruldu?
On binlerce kişi Sidney Limanı Köprüsü'nde Filistin yanlısı yürüyüşe katıldı.

ABD'de gümrük gelirlerindeki artış, Temmuz'da rekor harcamalarla yükselen bütçe açığını frenleyemedi…
Çin yapay zekayla “yumuşak gücünü” artırıyor.
Avrupa nasıl Çin'le ABD'nin arasında kaldı?
Elon Musk yeni parti kurduğunu duyurdu…
Trump: Çin'den ithal edilen mallara uygulanan gümrük vergisi oranı % 125'e çıkarılacak

Yeni Zelanda'dan yeni turist politikası…
Dünyanın en eğlenceli 40 ülkesi seçildi.
Dedikodu neden toplumda 'olumlu' bir rol oynar?
Avrupa gözünü ABD'li akademisyenlere dikti.
Türkiye'de Covid-19 salgını yaşam süresini azalttı.

Osman Hamdi Bey’i bilmeyen varsa bile herhalde Kaplumbağa Terbiyecisi’ni bilmeyen yoktur ya “Mihrap” tablosu...
JAK İHMALYAN'DAN: “RESİM ANLAYIŞIM”
Jak İhmalyan sergisi İstanbul'da
MADELEİNE RİFFAUD, 1924-2024
KOLLEKTİF OYNAMALI KAZANMAK İÇİN

Yapay Zeka Felsefesi
Tutunarak kalmak mı? Bulanmadan donmadan akmak mı?
Tokyo’dan Hasanlar’a, Kudüs’te bir mahkemeden bizim buralara…
“KADERİMİZ DIŞARDAN YAZILAMAZ - DIŞARI KADERİ BELİRLEYEMEZ…”
Niyetime İlham

Yeryüzünü fırına çeviren atmosfer olayı: Isı kubbesi
Dünyanın hareket halindeki en eski buzdağlarından biri yaban hayatı cenneti ile çarpışabilir
Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı.
AB İklim İzleme Servisi: 2024 yazı kaydedilen en sıcak yaz oldu.
Akdeniz'deki yaşam yok oluşun eşiğine gelmiş.

WhoFi: Wi-Fi sinyaliyle kimlik tespiti dönemi başlıyor.
500 yıllık Da Vinci çizimi sessiz drone teknolojisine ilham verdi.
Çin, HDMI ve DisplayPort alternatifini piyasaya sürdü.
Telefonlar depremi 30 saniye önce bildirdi…
Çin'den gövde gösterisi: Yarı maratonda robotlar insanlarla yarıştı…

NASA'nın en kuvvetli teleskobu, evrendeki beklenmedik gelişmeyi ortaya koydu.
İncil'de sözü edilen mistik ağaç 1000 yıllık tohumla yeniden yetiştirildi.
Karıncaların 66 milyon yıldır tarım yaptığı ortaya çıktı.
Antik Mısır'daki popüler masa oyununun şaşırtıcı kökenleri ortaya çıktı.
At binmenin kökenine dair ezber bozuldu.

Türkiye’de tek kişilik
UNICEF raporunda Türkiye'deki çocuklar son sıralarda
AP'den Türkiye'ye sert mesaj: Kriterler müzakere edilemez
Af Örgütü: Türkiye'de yargıya müdahale derinleşti
"Türkiye'de gazeteciler baskı ve yıldırma ile karşı karşıya"

MÜNİH, 30 EYLÜL
DİL DEMİŞKEN
BABAM
YAZ-IN SÖZLÜ TARİHLE YAZ-IN SÖZLÜ TARİHLE YÜRÜMEK
İKİ DİRENİŞ

AMEN...
BASTİLLE
DİPLOMA
Güzel Sözler
YANGIN

Mimar Sinan: Bir Dehanın Yükselişi ve Osmanlı Mimarisinin Zirvesi
İskandinav Göçleri ve Vikinglerin Avrupa Üzerindeki Etkisi
Hümanizm Nedir?
Osmanlı’da kahve kültürü, Osmanlı’da kahve isimleri..
Amerika’da Ayrımcı Politikalar ve Siyahi Mücadele Tarihi


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git