A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri Ekitap Radyo

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı

Kategori Kategori: Dünya | Yorumlar 0 Yorum | 07 Şubat 2016 12:59:35

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin bu sabah fırlattığı füzenin, taşıdığı uyduyu başarıyla yörüngeye oturtmuş olabileceğini açıkladı. Füzenin ABD’nin batısını bile vurabilecek menzilde olduğu ileri sürülüyor. Güney Kore resmi ajansı Yonhap’ın haberine göre, savunma bakanlığı yetkilisi, Kuzey Kore’nin bu sabah yerel saatle 09.31'de fırlattığı ve uydu taşıdığı bildirilen uzun menzilli füzenin uyduyu yörüngeye oturtmayı başarma ihtimalinin kuvvetli olduğunu, lakin uydunun yörüngede normal çalışıp çalışmadığını doğrulamak için ek analize ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Füzenin ABD’nin batısını bile vurabilecek menzilde olduğu ileri sürülüyor.

KUZEY KORE: FÜZE BAŞARIYLA FIRLATILDI

Kuzey Kore ise devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, füzenin başarıyla fırlatıldığını duyurdu. ‘Kwangmyongson-4′ diye adlandırılan uydunun, füzenin fırlatılmasından 10 dk sonra yörüngeye başarıyla oturduğu bildirildi. Yetkililer, Kuzey Kore füzesinin hiçbir zarar vermeden Güney Kore hava sahasından geçtiğini de belirtti.

ABD SAHİLLERİNİ VURABİLECEK KAPASİTEDE

Dongchang-ri üssünden fırlatılan füzenin nükleer kapasiteli kıtalararası balistik füze geliştirme programı kapsamında geliştirilen altıncı uzun menzilli füze olduğu öğrenildi. Menzilinin 10 bin kilometre olduğu iddia edilen füzenin, nükleer başlığı ile ABD’nin batı sahillerine ulaşabilecek kapasitede olduğuna inanılıyor.  Füzenin fırlatılması Japonya, Güney Kore ve ABD’nin sert tepkisine neden olmuş, sözü geçen ülkeler BM Güvenlik Konseyi’nin acil toplanması talebinde bulunmuştu.



JAPONYA DA ALARMA GEÇTİ

Japonya Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bu sabah olayla ilgili olarak acil toplandı. Dışişleri Bakanı Fumio Kishida ile Savunma Bakanı Nakatani Gen’in de katıldığı toplantıda, Başbakan Abe’nin Kuzey Kore’nin bu adımını kınadığı, bölgeye yakın vatandaşların, uçakların ve gemilerin güvenliği için her türlü tedbirin alınmasını talep ettiği bildirildi. Ayrıca Abe, konuyla ilgili tüm bilgilerin toplanmasını ve beklenmedik durumlara karşı hazır olmayı da istedi.

“FÜZE, JAPONYA TARAFINDAN VURULMADI”

Japonya Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Suga Yoshihige, uzaya uydu götüren füzenin parçalarının henüz Japonya arazisine düşmediğini söyledi. Savunma Bakanı Nakatani, füzenin Japonya hava kuvvetleri tarafından vurulmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Güney Kore Milli Güvenlik Kurulu da toplandı. Devlet Başkanı Park Geun-hye tarafından yapılan acil toplantıya Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, Milli Savunma Bakanı Han Min-gu, Birleştirme Bakanı Hong Yong-pyo ve Milli Güvenlik Teşkilatı Bakanı Lee Byung-ho’nun katıldığı bildirildi. Toplantıda konuyla ilgili katılımcılara bilgi verildiği ve ilerde atılacak adımların müzakere edildiği öğrenildi.

Kuzey Kore’nin füze fırlatmasını Japon lider Abe, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının açıkca ihlali” şeklinde değerlendirildi. Diplomatik kaynaklar, Japonya, ABD ve Güney Kore hükümetlerinin, Konsey’in hemen toplanmasını istediğini bildirdi.

“ABD VE MÜTTEFİKLERİNE TEHLİKE OLUŞTURMUYOR”

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon)’dan yapılan açıklamada ise, füze fırlatılmasının ne ABD ne de ABD’nin bölgedeki müttefiklerine herhangi bir tehlike oluşturmadığı, müttefiklerin Kuzey Kore’nin provokasyonlarına karşı korunması için ABD’nin gereken tedbirleri alacağı belirtildi. Beyaz Saray, füze fırlatılmasının Birleşmiş Milletler kararlarının “apaçık ihlali” olduğu açıklamasını yaptı.



Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    







BİZİM RADYO
radyo.ayorum.com'a HOŞ GELDİNİZ
Erdoğan'ın tek hedefi iktidarını korumak…
İşçiyi Bırak Kutlasın
Erişim engeli sonrası X'te Ekrem İmamoğlu akımı

Hayatta kalma mücadelesinden kesintisiz şiddetin itici gücüne.
Demokrasi Krizde mi? Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Sarsıcı Gerçek
10 soruda Trump'ın Gazze için sunduğu barış planı
İngiltere, Avustralya ve Kanada, BM Genel Kurulu öncesi tarihi adımla Filistin’i tanıdı.
Nepal, Bangladeş ve Sri Lanka’da halk liderleri devirdi.

Türkiye'de yoksulluk sınırı 88 bin liraya dayandı.
KKM'nin ülkeye maliyeti ne kadar oldu?
ABD'de gümrük gelirlerindeki artış, Temmuz'da rekor harcamalarla yükselen bütçe açığını frenleyemedi…
Çin yapay zekayla “yumuşak gücünü” artırıyor.
Avrupa nasıl Çin'le ABD'nin arasında kaldı?

Gençlerden sonra emekliler de yurtdışına gidiyor.
Cilt kanseri oranında dünyada başı çeken Avustralya'da güneş kremi skandalı.
Dünya Sağlık Örgütü: '7 Ağustos'ta Türkiye'de maymun çiçeği tespit edildi'
Yeni Zelanda'dan yeni turist politikası…
Dünyanın en eğlenceli 40 ülkesi seçildi.

Osman Hamdi Bey’i bilmeyen varsa bile herhalde Kaplumbağa Terbiyecisi’ni bilmeyen yoktur ya “Mihrap” tablosu...
JAK İHMALYAN'DAN: “RESİM ANLAYIŞIM”
Jak İhmalyan sergisi İstanbul'da
MADELEİNE RİFFAUD, 1924-2024
KOLLEKTİF OYNAMALI KAZANMAK İÇİN

Adalet Kavramına Filozofların Gözünden Bir Yolculuk
KE.KE.ME. (KKM)
Yapay Zeka Felsefesi
Tutunarak kalmak mı? Bulanmadan donmadan akmak mı?
Tokyo’dan Hasanlar’a, Kudüs’te bir mahkemeden bizim buralara…

Yeryüzünü fırına çeviren atmosfer olayı: Isı kubbesi
Dünyanın hareket halindeki en eski buzdağlarından biri yaban hayatı cenneti ile çarpışabilir
Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı.
AB İklim İzleme Servisi: 2024 yazı kaydedilen en sıcak yaz oldu.
Akdeniz'deki yaşam yok oluşun eşiğine gelmiş.

WhoFi: Wi-Fi sinyaliyle kimlik tespiti dönemi başlıyor.
500 yıllık Da Vinci çizimi sessiz drone teknolojisine ilham verdi.
Çin, HDMI ve DisplayPort alternatifini piyasaya sürdü.
Telefonlar depremi 30 saniye önce bildirdi…
Çin'den gövde gösterisi: Yarı maratonda robotlar insanlarla yarıştı…

Amerika kıtasında 'olmaması gereken' yeni bir insan türü keşfedildi: Checua nedir? Türkler ile bağlantıları var mı?
NASA'nın en kuvvetli teleskobu, evrendeki beklenmedik gelişmeyi ortaya koydu.
İncil'de sözü edilen mistik ağaç 1000 yıllık tohumla yeniden yetiştirildi.
Karıncaların 66 milyon yıldır tarım yaptığı ortaya çıktı.
Antik Mısır'daki popüler masa oyununun şaşırtıcı kökenleri ortaya çıktı.

Türkiye’de üniversite mezunlarının geliri Avrupa’nın en düşük seviyesinde…
Gerçek işsizlik yüzde 29,6!
Türkiye’de tek kişilik
UNICEF raporunda Türkiye'deki çocuklar son sıralarda
AP'den Türkiye'ye sert mesaj: Kriterler müzakere edilemez

ANKARA CEBECİ, 30 EYLÜL
AKIL...
KISA KESİLMİŞLER, AĞUSTOS 2025
ÖZERK, FEDERAL, KONFEDERAL
MÜNİH, 30 EYLÜL

HUKUK KARGAŞASI
HAİN Mİ ARARSINIZ
KANAS
Kayyum
BU VATAN

Mimar Sinan: Bir Dehanın Yükselişi ve Osmanlı Mimarisinin Zirvesi
İskandinav Göçleri ve Vikinglerin Avrupa Üzerindeki Etkisi
Hümanizm Nedir?
Osmanlı’da kahve kültürü, Osmanlı’da kahve isimleri..
Amerika’da Ayrımcı Politikalar ve Siyahi Mücadele Tarihi


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git