Üye ülkeleri demokratikleştirdiği iddia edilen AB, gericiliğin en ürkütücü örneklerini sergiliyor. Avrupa'da dinin siyaset üzerinde belirleyici olmasına son örnek İspanya'dan geldi. Katolik kilisesi, İspanya'nın sosyal demokrat Başbakanı Zapatero'ya oy verilmemesi çağrısında bulundu.
İspanya'da, 9 Mart tarihinde yapılacak genel seçimler öncesinde Katolik kilisesi, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'ya oy vermemeleri için halka çağrıda bulundu. İspanya'daki Piskoposlar Konferansı'nın (CEE) Sözcüsü Juan Antonio Martinez Camino, sosyal demokrat hükümeti eleştirmeyi sürdürerek, halktan Zapatero'ya oy vermemelerini istedi.
CEE tarafından yayınlanan belgede, Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) 4 yıllık iktidarı sürecinde yaptığı eşcinsel evlilik, boşanmayı kolaylaştırma yasaları ile gerçekleştirmek istediği ötenazi, eğitim sisteminin daha laik duruma getirilmesi uygulamalarını sert dille eleştirildi.
Seçimlerde kriter "Katolik ahlakı"
"İspanyol Katolikleri genel seçimlerde, şu anda ana muhalefette bulunan muhafazakar görüşlü Halk Partisi'ne (PP) oy vermeye çağıran" CEE, vatandaşların oy kullanmadan önce "siyasal partilerin programlarındaki Katolik ahlaki değerlere de bakmaları gerektiğini" savundu.
Bu arada açıklamasında, ayrılıkçı ETA örgütüyle İspanyol hükümeti arasında geçmişte yapılan ve başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelere de atıfta bulunan CEE, "Terörist bir örgütü siyasal arabulucu olarak görmeyenlere" destek verilmesini istedi.
Kilise'nin sicili temiz değil
Avrupa'daki ilerici, laik kesimlerin gerilemesiyle etkisi daha da artan Katolik Kilisesi, geçmişte de Avrupa siyasetine müdahalelerde bulunmuştu. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından, özellikle İtalya'da Komünist Parti'nin yükselişte olduğu dönemde, komünistleri aforoz eden Katolik Kilisesi, 1980'lerde de sosyalist Polonya'daki karşı-devrimci "Dayanışma" hareketine yoğun destek vermişti. Nazilerle örtülü işbirliği dahil olmak üzere pek çok karanlık noktayı tarihinde barındıran Katolik Kilisesi, 2005'te Fransa ve Hollanda'daki referandumlarla reddedilen Avrupa Anayasası'na "Avrupa Birliği'nin Hıristiyanlıktan esinlendiğine dair" bir madde eklettirmişti.
din insanı insan yapan değerdir din hayvanı adam yapar saldırganı durultur caniyi yola getirir sapmışı azgını dizginler insanı en kamil hale getirir islam dini gericilik değil bilakis ilericiliktir insanlıktan çıkanların ilerici olması mümkün değildir
inancı olmayanın hayvandan ne farkı kalırki