Hiçbirşey tesadüf değilmiş. AKP içindeki bazı isimlerin karma eğitim konusundaki çıkışlarının tesadüfi olmadığı ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın başlattığı 'öğrenci evleri' tartışmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'bunların hepsi bahane, asıl hedef karma eğitim' açıklaması yapmıştı.
AKP’I Sadık Yakut’ın ardından AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz 'karma eğitime karşıyım' dedi. AKP'den 'Milletvekilinin kişisel görüşü' açıklaması yapıldı. Ardından TBMM Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'tan 'karma eğitimi yanlış buluyorum. İnşallah bu yanlışı düzelteceğiz' çıkışı geldi. AKP, "Bu konuda bir çalışma yok, milletvekilinin kişisel görüşü' açıklaması yapıldı.
Türkiye Gazetesi'nin bugün sürmanşetten duyurduğu habere göre ise, AKP içinde karma eğitim konusunda bir çalışma yapıldığı ortaya çıktı.
Gazetenin haberine göre, AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı'nca hazırlanan çalışmada “Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı” görüşü çıktı.
İşte Türkiye Gazetesi'nde yer alan o haber... Karma eğitim ile tek cinsiyetli eğitim modellerini mercek altına alan AK Parti'de , “Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı” görüşü öne çıkıyor.
AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı'nca hazırlanan çalışmada, Batı dünyasında karma eğitime karşı ciddi bir akımın ortaya çıktığı belirtildi.
Türkiye'de karma eğitim eleştirisinin mayınlı alan olarak görüldüğünün ifade edildiği raporda, “Ciddi bir araştırma boşluğu var” denildi.
DÜNYADAN ÖRNEKLER
Avrupa sistemi olan karma eğitimin 45-70 yıllık bir geleneğin ürünü olduğunun vurgulandığı çalışmada şöyle denildi:
“Tek cinsiyetli okulların oranı İngiltere'de yüzde 20, Belçika'da yüzde 12, Şili'de yüzde 15, İsrail'de yüzde 27, Yeni Zelanda'da yüzde 30, Kore'de yüzde 53'tür. Müslüman olan Tunus ve Türkiye'de tek cinsiyetli eğitim oranı ise yüzde 0'dır! Buna karşılık Malezya'da bu oran yüzde 15, Mısır'da yüzde 60, Bahreyn'de yüzde 90, Ürdün'de yüzde 97, İran'da yüzde 98, S.Arabistan'da ise yüzde 100'dür.” DİNİ DEĞERLERE AYKIRI
Raporun sonucunda, “Gerek toplumun dini, ananevi gerekçelerle karşı olması, gerekse de alternatif bir eğitim imkanı sunması açısından karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması isabetli olacaktır ” denildi.