A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

Concept Organic

Kategori Kategori: Söyleşi | Yorumlar 1 Yorum | Yazar Yazan: Akasya Kansu | 11 Ekim 2013 08:51:29

Ankara'da değişik takılar takmak isteyenlerin alternatifleri çok az. Değişik montürleri denemeyi sevenler, az bulunan, kimsede olmayanı taşımak isteyenler ya da dünyada olup bitenlere meraklı olanlar için Concep Organic çok iyi bir alternatif. Sadece bir takı dükkanı değil. Takılara bakarken her seferinde yeni bir şey öğrenmeniz olası. Çünkü Concept Organic'te her bir takının hikayesi var.

Siz isterseniz Charlie Chaplin’in ayakkabılarının hikayesini, isterseniz kıyıya vurmuş bir balığın hikayesini seçip boynunuza takabilirsiniz. Bu olağan dışı takı dükkanını sahiplerinden Yazgülü Sezer’le konuştuk.

- Concept organic ne zaman, nasıl kuruldu?
- Concept Organic’i kurma fikri 2011 yazında oluştu. Baştan beri birlikte bir iş yapmak istiyorduk. Aramızda konuşurken Özgür (Concept Organic’in diğer ortağı) “takı yapsak.” dedi hafif dalga geçer bir havada. Ben bu fikri ciddiye alıp “neden olmasın”dedim. Bunun sonucunda takı tasarımı ve yapımıyla ilgili araştırmalar yapmaya başladık. Öğrenmekte biraz geciktiğimizi düşündüğümüz geleneksel yöntem yerine daha hızlı öğrenebileceğimiz modern yöntemler var mı? diye baktık. Ve bulduk. Bununla ilgili gerekli eğitimleri tamamlamamızla kuruluşu hız kazandı. 3 Kasım 2012’de açıldık.

- Neden Concept Organic adını tercih ettiniz?
-“Concept Organic” in oluşumda en başta söylediğimiz gibi, yaptığımız her takının kendine has ve özel olmasıydı. Hepsinin kendine ait bir hikayesi olmasını istiyorduk. İsimdeki Concept buradan geliyor aslında, yani bizim kendimizde yaratığımız takı algısı bir nevi.

- Concept Organic tarafından tasarlanan her bir takının hikayesi var ve her bir parçadan sadece bir tane üretiliyor. Takıların hikayelerini nasıl seçtiğinizden ve neden tek üretim yaptığınızdan biraz bahsedebilir misiniz?
- Tasarım sürecimiz ilgimizi çeken, merak ettiğimiz ve cisimleştirmek istediğimiz bir konu ortaya atmakla başlıyor. Bunun devamında yoğun bir araştırma süreci başlıyor. Bulduğumuz konuyu baya fazla deşiyoruz.  Konunun içerisinden aktarmak istediğimiz noktayı çektiğimizde onu nasıl takılaştırabileceğimiz hayali de oluşmuş oluyor. Bunun devamındaysa o noktayla ilgili bildiklerimizi ve öğrendiklerimizi kendi yorumumuzla hikayeye dökmek kalıyor.

- Biz, baştan beri her parçadan sadece bir tane yapalım dedik. Çünkü bize göre, el ve hayal işi olan her takı kendi içinde insanların üzerinde taşıyabileceği bir sanat eseri. Sanat eserinin seri üretim anlayışıyla yapılması bize ters geldi. Hele ki her şeyin birbirine benzediği, makineleştiği ve homojenlestiği günümüzde... Her takı tek, sahibine özel ve sadece onla anlamlansın istedik.

- Klasik montürlerden kaçınıyorsunuz bunun özel bir nedeni var mı?
- Aslında klasik montürleri klasik şekilde kullanmaktan kaçınıyoruz. Şu an piyasada olan takı dükkanlarına bakarsanız, her parçanın dükkan için ve dükkanlar arası birbirine çok benzediğini görürsünüz. Biz, var olan takıların benzerlerini yapmak istemiyoruz.

- Bildiğimiz kadarıyla internetten yurt dışı satışı da yapıyorsunuz Türk müşterilerle yabancı alıcılar arasında nasıl bir tercih farkı var?
- Şu anda yabancı siteden daha çok müşterimiz var. İnternet sitesinin içindeki dükkanımıza her gün bakan en az bir kişi mutlaka oluyor. Tercihe gelecek olursak, gözlemleyebildiğimiz kadarıyla yabancı müşteriler daha uçuk kaçık tasarımları beğenirken, Türk müşterilerimiz daha çok klasik parçaları tercih edebiliyor.

- Dünyadaki takı algısının neresindesiniz? Kendinizi nereye koyuyorsunuz?
- Başta Avrupa ve Latin Amerika ülkeleri olmak üzere “Modern Takı” diye anılan kalıpların dışına çıkmış, hepsi daha çok birer sanat eseriymişcesine yapılan tasarımların oluşturduğu bir akim var. Yaptığımız tasarımları bu akım içerisinde görüyoruz.

- Concept organic olarak beğenerek takip ettiğiniz tasarımcılar var mı?
- Cem Lokmanhekim,  Claudio Pino, Mari Ishikawa, Oscar Abba, Andrea Pineros, Şenay Akın, Linda Van Niekerk

- Concept organic’e nerelerden ulaşabiliriz?
- Şu anda Ankara Karum’da hem atölye hem sergi amaçlı kullandığımız bir dükkanımız var. Bunun yanında www.concept-organic.com adresinden websitemize, online alışveriş etmek içinse http://www.etsy.com’dan “Lioncave” dükkanını bularak bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca, twitter ve facebook’ta “Concept Organic ” adıyla varız.

- Önceden sipariş ve talebe yönelik çalışıyor musunuz?
- Tatbiki. Hatta yapmayı çok sevdiğimiz şeylerden biri. Aklınızda birkaç anahtar sözcük ve hayalinizde tasarıma yakın bir fikir varsa bunları birleştirip size özel bir hikayeyle birlikte tasarlıyoruz takıyı.


Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: 10 / 4 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

Elixirias { 26 Ekim 2013 15:43:34 }
Çok teşekkürler bu tür özgün ve ana akım aleadeliğin çok ötesinde bir oluşumu tanıttığınız için
Diğer Sayfalar: 1.

 




YILMAZ GÜNEY’E DAİR ekitab
Dünya Sağlık Örgütü: Yeni Kovid-19 varyantı ölümleri arttırabilir.
Yazarlarımızdan Sevgili Aykut Yazgan’ı kaybettik
Yurt dışına göç eden Türk vatandaşları: 2022'de son 7 yılın rekoru kırıldı
Milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bilgileri bir internet sitesinde!

Türkiye’de 21 yılda 15 bini aşkın arazi, 289 bini aşkın konut ve işyeri yabancılara satıldı
FRANSA İKTİDAR CEPHESİ DERSLERİ HAL VE GİDİŞ: SIFIR
YA HABİBİ... BURASI FRANSA: NANTER’DE BİR POLİS BİR ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ... NAHEL M. 17 YAŞINDAYDI...
Kahovka barajının yıkılmasının vahim sonuçları
Katar Gate: AP'deki rüşvet skandalında Türkiye bağlantısı

Birleşmiş Milletler’den 48 ülke için korkutan rapor
Daron Acemoğlu: Türk halkını zor günler bekliyor
Türkiye’de yıllık et tüketimi 10 kg dan az
Çin Alman otomobillerini tahtından ediyor.
Acemoğlu: 15 yıl Türkiye için fırsat penceresi bunu harcarsa sonu trajik olur

ANA(KADIN)LARIN SESİ
Dünya genelinde kanser vakalarında büyük artış
İnsan vücudu ne kadar sıcağa dayanabilir?
Para, Bir İnsanı Elit Yapar mı?
2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda rekor bekleniyor

"DUHOK KONUŞUYOR" ekitap
ENTERNASYONAL
REMZİ RAŞA’YI ANMAK İÇİN
GREV HAKKI TARTIŞILIYOR, TANINIYOR
“İŞÇİLER SAHAYA İNMELİ”, BÜLENT ECEVİT’LE SÖYLEŞİ

SABİTESİZ GÖRECELİ OLABİLİR Mİ?
Ana gibi yar, Anadolu gibi diyar olmaz
HÜMANİZMANIN KANITLANMASI
YABANCILAŞMA
GERÇEK FELSEFE

Kuzey Denizi'nde sızıntı korkusu
AKBELEN ORMANI DİRENİYOR
Akbelen Ormanı'ndaki çevre direnişi
WMO aşırı sıcaklarda kalp krizi ve ölüm uyarısında bulundu
2023-2027'de dünya genelinde rekor hava sıcaklıkları görülebilir

Yaşgünün Kutlu Olsun James Webb Uzay Teleskobu
Su ve deterjan olmadan çalışan bir çamaşır makinesi
Akıl okuyabilen robot tasarladılar
Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik , Metaverse, Sanal Uzay Nedir?
Apple'dan iPhone Uygulamalarına Dev Zam: 1 Dolarlık Uygulama 17 TL Oldu

'Kayıp sekizinci kıta' Zelandiya ilk kez nasıl haritalandırıldı, sonuçları ne olabilir?
İnsanların ataları 'yeryüzünden silinme noktasına gelmiş olabilir'
Buz adam Ötzi Anadolulu çıktı
Güneş fırtınaları bizim için ne anlama geliyor?
Eratosthenes MÖ 3. Yüzyılda dünya'nın çevresini nasıl ölçtü?

Dünya cinsiyet eşitliği konusunda ne durumda?
Türkiye Avrupa’da lider, dünyada 14. Sırada
Türkiye'de su krizi araştırması yayımlandı
Suudi Arabistan yüzlerce göçmeni öldürdü
Yalan haberlere neden inanıyoruz?

Göbeklitepe'deki son keşifler ne anlama geliyor?
AYKUT YAZGAN’I OKUMAK
Megapik “Yeniden” adlı kitabın yazarı Dr. Meltem Hınçal ile bir söyleşi....
Mektub var, Ragip Duran’dan
Türkiye’de farkında olmak ya da olabilmek...

BOTAN ÇAYI
7 Harika
Bir Yabancı Gibi
SOKRATES
EFLATUN

Amerika’da Ayrımcı Politikalar ve Siyahi Mücadele Tarihi
Dünyanın İlk Destan Kahramanı: Gılgamış
Antik Çağlarda Kendi Memleketlerine Karşı Savaşan Paralı Askerler
Sümer Atasözleri ve Özdeyişler
Museviliği benimsemiş tek Türk devleti : Hazarlar


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git