A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri Ekitap Radyo

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

HES vurguncularıyla mücadele her yurttaşın görevidir!

Kategori Kategori: HES | Yorumlar 0 Yorum | 18 Ocak 2013 01:14:12

Nükleer Fizikçi Prof. Dr. Ali Ercan'dan enerji yalanlarına tokat gibi yanıt geldi... Ankara'da düzenlenen 'Çevre ve Enerji' konulu panelde konuşan Nükleer Fizikçi Prof. Dr. Ali Ercan, ne dünyada ne de Türkiye'de enerji sorunu olmadığını belirterek, "enerji talebi büyüyor, yeni santrallar gerekli uydurmalarıyla dereler üzerine mini HES'ler inşa eden, acımasız doğa yıkımı karşılığı büyük kazanç sağlayan vurguncu tayfasına karşı mücadele etmek her yurttaşın öncelikli görevidir" dedi.



Ankara Barosu ile  İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İ.İ.İ.B.F Mezunları Derneği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Çevre ve Enerji” konulu panelin açılışını derneğin genel başkanı Saffet Açıkgöz ve Ankara şubesi başkanı Davut Özdemir yaptı.  Oturum Başkanlığını Marmara Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Sabri Tümer’in yürüttüğü, Ankara Barosu Salonunda gerçekleşen panelde, Avrasya Ekonomi Zirvesi Enerji Komitesi Başkanı Necdet Pamir, Nükleer Fizikçi  Prof. Dr. Ali Ercan, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaeddin Bobat ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gökhan Candoğan konuşmacı olarak katıldı.

FOSİL YAKITLAR DÜNYAYI YAŞANMAZ HALE GETİRECEK

Enerji kaynaklarının durumu ile üretim ve tüketim verilerinin değerlendirildiği panelde, fosil yakıtlara dayalı enerji kaynaklarının küresel ısınma başta olmak üzere çevreye verdiği zararlar ele alındı. Panelde, fosil yakıtlardan enerji üretilmeye devam edildiği takdirde dünyanın yaşanmaz hale geleceğine dikkat çekilerek güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının özendirilmesi gerektiği vurgulandı.

BİR ÇOK ÜLKE ENERJİSİNİ VERİMLİ KULLANMIYOR

Panelde kapsamlı bir sunum yapan Prof. Dr. Ali Ercan,  nüfusu 30 milyonun üzerinde olan 40 civarındaki ülkenin  kurulu elektrik güçleri (GW) ile buna karşılık Gayri Safi Milli Gelirlerini kıyaslayan rakamlar verdi. Fransa-Almanya-Japonya-ABD çizgisinin altında kalan ülkelerin ellerindeki enerji potansiyelini aynı ölçüde verimli kullanamadıklarını belirten Ercan, Çin, İngiltere, Rusya ve Hindistan gibi ülkeleri buna örnek gösterdi.

'ENERJİ JAPON DİSİPLİNİYLE YENİ SANTRALLARA GEREK YOK!'

Türkiye'nin de mevcut enerji potansiyelinin ancak yarı yarıya değerlendirdiğini veya yarısını kötü kullanımdan dolayı israf ettiğini vurgulayan Ercan, hiç bir yeni potansiyel yaratmadan eldeki mevcut kurulu  (~50 GW) güçle ve Almanlar ve Japonların enerji kullanım disiplinini uygulayarak milli gelirin tam iki katına çıkarılabileceği görüşünü savunan Ercan, "dolayısıyla, ne termik, ne nükleer, ne de hidroelektrik (HES), yeni santrallara gereksinimiz yoktur" diye konuştu.

'DÜNYADA ENERJİ DEĞİL, PETROL SORUNU VAR'

2050'li yıllarda ekoteknik olarak petrol kaynaklarının tükeneceğinin altını çizen Prof. Dr. Ali Ercan, bir ton petrol çıkartmak için gerekli olan enerjinin bir ton petrolün maliyetine eşit olacağının altını çizerek, "dünyada enerji sorunu değil, petrol sorunu var" tespitinde bulunduğu panelde, despot yönetimler, radikalizm, kitlesel göçler, terör, hukuksuzluk, mini devletler, küresel kaos ve kitlesel ölümlerin yaşamı tehdit ettiğinin altın çizerek 21. yüzyılı esenlikle atlatabilmek için, nüfus artışını kadın başına tek çocuk olacak biçimde durdurmak, savurganlık yapmadan mevcut enerji potansiyelini kullanmak, yaşam tarzını değiştirerek; az tüketmek ve güneş enerjisi kullanmak gerektiğini vurguladı.



'HES VURGUNCULARIYLA MÜCADELE HERKESİN GÖREVİ'

"Enerji talebi büyüyor, yeni santrallar gerekli" uydurmalarıyla, dereler üzerine mini-HES'ler inşa eden, acımasız doğa yıkımı karşılığı büyük kazanç sağlayan vurguncu tayfasına karşı mücadele etmenin her yurttaşın öncelikli görevi olduğunu öne süren Ercan,  "unutmayalım, ne dünyada ne de Türkiye'de enerji sorunu yoktur. Yaratılan 'yapay sorunlar' büyük küresel enerji şirketlerinin ve onların yurt içindeki hempalarının kazançlarını maksimize etmek taktiklerinin sonucudur" görüşünü savundu.

Yusuf Yavuz

Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    







BİZİM RADYO
radyo.ayorum.com'a HOŞ GELDİNİZ
Erdoğan'ın tek hedefi iktidarını korumak…
İşçiyi Bırak Kutlasın
Erişim engeli sonrası X'te Ekrem İmamoğlu akımı

10 soruda Trump'ın Gazze için sunduğu barış planı
İngiltere, Avustralya ve Kanada, BM Genel Kurulu öncesi tarihi adımla Filistin’i tanıdı.
Nepal, Bangladeş ve Sri Lanka’da halk liderleri devirdi.
Trump’ın yanıltıcı iddiaları!
Bir pedofil MAGA'yı nasıl bozdu?

Türkiye'de yoksulluk sınırı 88 bin liraya dayandı.
KKM'nin ülkeye maliyeti ne kadar oldu?
ABD'de gümrük gelirlerindeki artış, Temmuz'da rekor harcamalarla yükselen bütçe açığını frenleyemedi…
Çin yapay zekayla “yumuşak gücünü” artırıyor.
Avrupa nasıl Çin'le ABD'nin arasında kaldı?

Gençlerden sonra emekliler de yurtdışına gidiyor.
Cilt kanseri oranında dünyada başı çeken Avustralya'da güneş kremi skandalı.
Dünya Sağlık Örgütü: '7 Ağustos'ta Türkiye'de maymun çiçeği tespit edildi'
Yeni Zelanda'dan yeni turist politikası…
Dünyanın en eğlenceli 40 ülkesi seçildi.

Osman Hamdi Bey’i bilmeyen varsa bile herhalde Kaplumbağa Terbiyecisi’ni bilmeyen yoktur ya “Mihrap” tablosu...
JAK İHMALYAN'DAN: “RESİM ANLAYIŞIM”
Jak İhmalyan sergisi İstanbul'da
MADELEİNE RİFFAUD, 1924-2024
KOLLEKTİF OYNAMALI KAZANMAK İÇİN

KE.KE.ME. (KKM)
Yapay Zeka Felsefesi
Tutunarak kalmak mı? Bulanmadan donmadan akmak mı?
Tokyo’dan Hasanlar’a, Kudüs’te bir mahkemeden bizim buralara…
“KADERİMİZ DIŞARDAN YAZILAMAZ - DIŞARI KADERİ BELİRLEYEMEZ…”

Yeryüzünü fırına çeviren atmosfer olayı: Isı kubbesi
Dünyanın hareket halindeki en eski buzdağlarından biri yaban hayatı cenneti ile çarpışabilir
Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı.
AB İklim İzleme Servisi: 2024 yazı kaydedilen en sıcak yaz oldu.
Akdeniz'deki yaşam yok oluşun eşiğine gelmiş.

WhoFi: Wi-Fi sinyaliyle kimlik tespiti dönemi başlıyor.
500 yıllık Da Vinci çizimi sessiz drone teknolojisine ilham verdi.
Çin, HDMI ve DisplayPort alternatifini piyasaya sürdü.
Telefonlar depremi 30 saniye önce bildirdi…
Çin'den gövde gösterisi: Yarı maratonda robotlar insanlarla yarıştı…

Amerika kıtasında 'olmaması gereken' yeni bir insan türü keşfedildi: Checua nedir? Türkler ile bağlantıları var mı?
NASA'nın en kuvvetli teleskobu, evrendeki beklenmedik gelişmeyi ortaya koydu.
İncil'de sözü edilen mistik ağaç 1000 yıllık tohumla yeniden yetiştirildi.
Karıncaların 66 milyon yıldır tarım yaptığı ortaya çıktı.
Antik Mısır'daki popüler masa oyununun şaşırtıcı kökenleri ortaya çıktı.

Türkiye’de üniversite mezunlarının geliri Avrupa’nın en düşük seviyesinde…
Gerçek işsizlik yüzde 29,6!
Türkiye’de tek kişilik
UNICEF raporunda Türkiye'deki çocuklar son sıralarda
AP'den Türkiye'ye sert mesaj: Kriterler müzakere edilemez

AKIL...
KISA KESİLMİŞLER, AĞUSTOS 2025
ÖZERK, FEDERAL, KONFEDERAL
MÜNİH, 30 EYLÜL
DİL DEMİŞKEN

Kayyum
BU VATAN
HAFIZA-İ BEŞER
AMEN...
BASTİLLE

Mimar Sinan: Bir Dehanın Yükselişi ve Osmanlı Mimarisinin Zirvesi
İskandinav Göçleri ve Vikinglerin Avrupa Üzerindeki Etkisi
Hümanizm Nedir?
Osmanlı’da kahve kültürü, Osmanlı’da kahve isimleri..
Amerika’da Ayrımcı Politikalar ve Siyahi Mücadele Tarihi


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git