Bakan Yazıcıoğlu: Gazetecileri dinî konuda eğitelim. Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, medya kuruluşlarının dini konularda uzmanlaşmış kişileri istihdam etmesini istedi.
Basın-yayın organlarında çarpıtılmış yazıların yer aldığına dikkat çeken Bakan, "İlahiyat fakültesi mezunları yüksek lisans yaparak iletişim alanında görevlendirilebilirler." dedi. Yazıcıoğlu, gazete ve televizyonların ekonomi ve diplomasi alanında uzman muhabirler çalıştırdığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Dinî kavramları bilmeyen birisi, cuma ya da bayram namazının zaten toplu kılındığından haberi olmuyor. Bu hataların yapılmaması için dinî alanda ciddi birikime sahip, uzmanlaşmış kişilere kadrosunda yer vermesi gerekir." Devlet Bakanı, talep gelmesi halinde dinî konularda yazı yazan gazetecilere eğitim semineri ve brifingler verebileceklerini açıkladı.
Yazıcıoğlu, Alevî dedelerine Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kadro verilmesi konusuna da açıklık getirerek "Kadro söz konusu değil. Belki cemevlerinde sürekli görev alan insanların bir şekilde ücrete tabi kılınması söz konusu olabilir." diye konuştu.
Medyadan talep gelmesi durumunda dinî konularda yazı yazan gazetecilerin eğitimi için seminer ve brifingler düzenlenebileceğini anlatan Bakan Sait Yazıcıoğlu, "Gerek üniversitelerde gerekse Diyanet bünyesinde bu tür eğitim programları düzenleyebiliriz. Bunu seve seve yaparız. Ancak basın mensuplarının eğitilmesi geçici bir çözüm olur. Daha kalıcı çözüm ise basının din konusunda ciddi birikime sahip, uzman kişileri istihdam etmelerinden geçer." dedi. Bakan Yazıcıoğlu, son dönemde medyada çok sık yer alan Alevi dedelerine Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kadro verilmesi konusuna da açıklık getirdi. Alevi dedelerine Diyanet'te kadro verilmesinin söz konusu olmadığını belirten Yazıcıoğlu, "Belki cemevlerinde sürekli görev alan insanların bir şekilde ücrete tabi kılınması söz konusu olabilir. Ancak bu,
Diyanet dışında olacak bir şey. Diyanet'te kadro verilmesinin yolu bellidir. Bunun dışında Alevilere kadro verilmesi söz konusu değil." diye konuştu. Yazıcıoğlu, yurtdışında yaşayan Alevi vatandaşların talepleri doğrultusunda itibar ettikleri, saygı duydukları kişilerin bu ülkelere gönderildiğini anlattı. Organizasyonun Diyanet tarafından yapıldığını vurgulayan Bakan, uygulamanın süreceğini söyledi. Din adamlarını Alevilik konusunda eğitme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Yazıcıoğlu, özellikle Alevilerin yoğun yaşadığı bölgelerdeki imamların eğitimden geçirildiğini kaydetti.
Bakan Yazıcıoğlu, Diyanet camiasının uzun süredir beklediği teşkilat yasasının 1 ay içinde Başbakanlık'a gönderileceğini, 6 ay içerisinde de yasalaşacağını söyledi. Yazıcıoğlu, yeni yasanın din adamları arasında baş imam, baş vaiz, uzman imam gibi kariyer basamakları getirdiğini anlattı. Bu uygulamamın din adamlarının kendilerini geliştirmesini sağlayacağını vurguladı.
Haydi hayırlısı...
bakan yazicioglu, lutfen sanat dunyasini da unutmayin.
islam dini bilgilerinden yoksun bir edebiyatci cok vahim yanlislar yapabilir.
keza, ressamlar, yontu sanatcilari, piyanistler
de sanatlarini icra ederken, islam dinini bilmeyerek vahim yanlislar yapabilirler.
sanirim ulkemizde yeterli sayida imam hatipli var.
mumkunse, her edebiyat dergisi, her yayinevi, her galeri ve her konservatuara acikta olan imam hatipli, ya da ilahiyat fakultesi mezunu kisiler atansin. bu kisilerin, duzenli olarak editorleri, sanatcilari, hatta elestirmenleri egitmeleri, bilgilendirmeleri saglansin.
askeri birliklere, trafik ekiplerine, hatta her aileye birer imam hatip mezunu atanmasi da cok yerinde olur kanimca.
huzurla kalin.... deniz