A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

Allahımıza şükür Tayyip Erdoğan'ın atletik bir bedeni var

Kategori Kategori: Medya | Yorumlar 0 Yorum | 08 Şubat 2011 23:46:23

Nihat Genç'ten çok konuşulacak bir yazı... AKP Orta-Doğu'ya 'model' olmalı lafı şu anda tüm siyasi merkezlerde konuşuluyor, buna en çok üzülen her halde Aşk-ı Memnu dizisi kahramanı Kıvanç Tatlıtuğ olacak.. Ülkemiz tarımı endüstriye taşımakta çok gecikince 'milli markalarımız' dünya piyasalarına ulaşamadı. Olsun, şayet Tayyip Erdoğan bir ihraç malı olarak bir 'milli marka' olarak Orta-Doğu'ya takdim edilecekse, öncelikle ben Nihat Genç, Tayyip Erdoğan hakkındaki fikirlerimi kökünden değiştiririm...

Çünkü ‘milli marka’ her şeyimizdir, düşünün ‘milli bir model’, Tayyip Erdoğan mankenlerin yürüdüğü pistte yürüyor, jet sosyete Araplar mankenimizi izliyor, insan gurur duyuyor…

Nihat Gen‘Model’ lafı kuşkusuz en çok moda sektöründe kullanılıyor. Sadece elbiseyi taşıyan model değil, dikkat edin mankenler gözlük, parfüm, çanta da taşır, dolaylı olarak bu aksesuarları da pazarlamış olur… Zaten dünyanın en büyük modacıları, bir kere isimleri marka olmasın, işi abartıp yan ürün olarak, önce parfümden başlayıp araba markasına kadar işi sürüklediler.

Şimdi Mısır’a ‘Tayyip model olmalıysa’, önce Müslüman Kardeşler içinde Tayyip gözlüğü takmaya aday özentili birileri mutlaka olmalı.. Ve Müslüman Kardeşler’in hanımlarından birini mutlaka Emine Erdoğan’ın yedi milyarlık çantasını kullanırken görebilmeliyiz…

Unutmayın ‘moda’ satılmak için değil ‘imrendirmek’ içindir, tüm Kuzey Afrika ve Orta-Doğu’yu demokrasimizle imrendirme vakti geldi geçiyor…

ERDOĞAN’IN GÖZLÜKLERİ

Hepimiz, bu toprağın yazarları, tasarımcıları, modacıları ‘Tayyip’ markasına yardımcı olmalıyız. Mesela Tayyip kelimesi Arapça, insanlar çok bildikleri şeyleri tutmaz, daha sert metalik ‘seksi’ anlamlar verebilmeliyiz, ‘Teyya’ desek, bu da yine deliler ya da hoş insanlar için kullanılan bir isim gibi, beğenmedim.

Tecca daha iyi marka ismi, üstelik deccal gibi ezoterik bir anlam da taşır, Tecca markası Araplar’ı kıllandırsın, markalar dedikoduları olmadan, bir gizli hikayeleri olmadan geniş kitlelere yayılamaz…

Tecca markası bir otursun, peşinden Tayyip Erdoğan da işadamlarımıza emretti zaten, Tecca marka otomobilleri de peşi sıra göndermeye başlarız.

Ancak, Tayyip Erdoğan’ın gözlüklerini bir yan ürün olarak unutmayalım... Gözlükleri vurgulamalıyız… Eskiden Anadolu’da çok afilli giysisi olanlara, mesela çok cırtlak çok parlak gösterişli bir boyunbağı takanlarla biraz da alay etmek için ‘yandım da alamadım’ denirdi…

Bu Anadolu deyimi, belki moda ikonlarının bulup seçemediği modayı en güzel ifade eden deyimdir, şugar bir elbise, üstünüze biraz fazla artistik gibi geliyor, işte bu durumu ifade etmek için…

Zaten öteden beri Araplar bizim demokrasimize bakıp bakıp ‘yandım da alamadım’ diye iç geçirip durur. Demokrasimizin adı pekala ‘yandım da alamadım’ olabilir…

Her Müslüman Kardeşler lideri Tecca’nın gözlükleri için ‘yandım da takamadım’ diye inlemeye çoktan başlamış olmalı, vakit geçiyor, hızlanmalıyız.

Ancak unutmayalım, modaya aşırı bağlı insanlar kendilerine yeterince güvenmezler... Bu yüzden Arap gururunu da dikkate alarak, Araplar’ı incitmeden, onları çok da fazla imrendirmeden alttan alta ince ince işleyen bir moda politikası oluşturmalıyız, mesela Araplar’ın doğal renkleri olan hurma ve bakla’nın renklerini öne çıkartmalıyız, ki, kendilerini tamamen ‘ezilmiş’ hissetmesinler…

ALLAHIMIZA ŞÜKÜR ERDOĞAN’IN ATLETİK BİR BEDENİ VAR

Bilindiği gibi ‘moda’ 1830’lu yıllarda Paris’te doğdu... O yıllarda sarayın modası, filmlerden hatırlarsınız ‘kabarık’ elbiselerdi, yerine ‘kadın vücudunu saran’ dar elbiseler dikilmeye başlandı… Yani ‘moda’ dediğimiz şeyin ilk çıkışı ‘darlaştırmaktır’, bedeni ortaya çıkartmak... Allahımıza şükür Tayyip Erdoğan’ın atletik bir bedeni var ve biraz ıkınırsak üstünde fena durmaz, zaten ileri görüşle Tayyip Erdoğan Bey takım elbiselerinde bakla, hurma renklerini bugünleri görerek vurgulamıştı…

Ciddi bir sorun da var, uzun entari giymeye alışkın Araplar’ı dar elbiseler fazlasıyla daraltır gibime geliyor.

Hatırlayın, Araplar’ın uzun etek elbiselerini tüm erkekler hayatımızda birkaç gün giymişizdir, sünnetimizde… Niçin? ‘Yaralı’ yerimize temas etmesin diye, şimdi modacılarımıza düşen en büyük vazife, hem elbiseleri darlaştıracağız hem de ‘yaralı’ yerlerine fazla temas etmeden ‘teğet geçmeli…’

Ama unutmayalım, asıl kadın modası ‘etekle’ başlar, Paris modada dünyayı salladı ama modanın tüm dünya sokaklarında boy göstermesi ‘etekle’ başlar. Ve ‘etekler’in sahneye çıkışı 60’lı yılların öğrenci ayaklanmaları günlerine denk gelir, ‘mini etek’ tüm dünya sokaklarında bayrağını dalgalandırdığı yıllarda, işte gerçek ‘demokrasi’ budur diyen nice yazılar okuduk…

Evet, bizi yetiştiren kültüre ihanet etmeyelim, modanın ‘demokratikleşmesi’ ‘etekle’ başlar… Gerçi AKP’nin kadın hanım bayan kreasyonunda henüz ‘etek’ hiç yok.. Etek de olmasın canım, demeyin. Batıyla Doğu arasında ne bileyim, Medeniyetler Arası Diyalog işinde en büyük kriz burada çıkacak, peşinen söyleyeyim..

Etek olmadan demokrasi olmaz mı? Tartışmalı konudur ama gerçek modacılar ‘kusurları’ örtmeyi bilenlerdir, bu yüzden Obama yönetimini bir kez daha takdir etmeli..

Moda, jet sosyetik bir avuç insanın özel ihtiyaçları için mi yoksa sokaklarda vur patlasın çalıp oynayan gezinen milyonların işi mi, mesela Tahrir Meydanı’na on gün boyunca baktım ve tıpkı İran’da olduğu gibi tek bir ‘etekli’ göremedim…

Buradan Amerika’ya Avrupalı yetkililere sesleniyorum; madem pekala eteksiz demokrasi olabiliyormuş da zamanında bizim analarımızdan bacılarımızdan ne istiyordunuz?

Unutmayın Moda Paris’te doğdu, ancak, Hazır Giyim’in merkezi New York oldu… Üstelik ‘sentetik kumaşların icadıyla’ daha da coşarak…

Amerika ‘hazır giyim’i her alanda kullandı, Soğuk Savaş yıllarında Hazır Giyim darbeleri hatırlayın, tüm Latin Amerika’dan Afrikalar’a kadar..

Şimdi soğuk savaş sonrası ‘hazır giyim’ yeni moda ayaklanmalar çağı başladı, Hazır Giyim Ayaklanmalar’ın ilk modası ‘Turuncuydu’. Epey sükse yaptı, sonunda Gürcistan’ta boka sardı, bir turuncu nedir bir turuncu rengi yüzünden Amerika’yla Rusya arasında nükleer savaş başlıyordu, daha geçen seneler..

Şimdi Arap Ülkeleri için yeni bir ‘hazır giyim’ ayaklanması biçildi kesildi provaları çıkartıldı ve sıcağı sıcağına El Cezire’den tüm dünyaya sunulmaya başlandı.. Şansa bakın, bu ‘hazır giyim’ciler dünyanın en büyük mankenlerini değil bu hazır giyim için bizim Tayyip Erdoğan’ı istiyorlar…

‘Hazır giyim’in en büyük özelliği şudur, hazır giyimle moda, bir avuç elitin değil batı dışı yoksulların da ‘modası’ haline geldi. İşte gidin Mahmut Paşa’ya beş liraya ağzı açık timsah markalarına kadar her şey..

Olsun, şık jan janlı ayaklanmalar sadece Batı da mı olacak, artık doğunun yoksulları da bu siyasi modadan ucuzuna faydalanabilecek, sağolsun Hillary Obama ..

Bir ‘milli marka’mız oluyor sevinciyle ‘moda kültürümüzü’ temize çekmeye çalışırken, aklıma önce şu geldi, bilirsiniz ‘elbise’ başka şeydir ‘kostüm’ başka şey.. Mesela düğüne, bir davete, gecelere, balolara ‘kostümle’ gidilir, elbise, işe sokağa her yere giyilen..

Milli Marka’mız Tecca’yı aramızda kalsın bizler gündelik işlerinden iyi biliriz, onun hergün yargıya hukuka yoksullara giydirdiği kanlı ‘elbiseler’i iyi biliriz, bu kötü şeyleri hatırlatmanın bugünler hem yeri hem zamanı değil, yeter ki ‘ihraç malımız’ çoğalsın, ülkemiz ekonomisi gelişsin…

Şimdilik Tecca’yı pazarlayacağımız tek bir model kostüm dikmeliyiz, onun da adı ‘ileri demokrasi’ olmalı…

Nihat Genç | Odatv.com

Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    







'Büyük Osmanlı Soygunu': 10 maddede Eric Adams davası…
İSTİHAB HADDİ
Türbülans vakaları iklim değişikliği etkisi mi?
Dünyanın gözü kulağı Ortadoğuda: İran-İsrail gerilimi tırmanıyor.
İsrail, Gazze'de yardım konvoyunu hedef aldı: Biri Avustralyalı 7 kişi öldürüldü

TRUMPİST BİR DÜNYADA ERTESİ GÜN
Seküler Yahudiler rahatsız: "İsrail, İran olacak"
Avusturya seçimleri: Aşırı sağ sandıktan birinci çıktı.
Avustralya binlerce vatandaşına Lübnan'ı terk etmelerini tavsiye etti.
New York Belediye Başkanı Türkiye'den rüşvet mi aldı?

Türkiye işçiler için bir cehennem
İkinci Trump dönemi: Küresel ekonomi nasıl etkilenecek?
AB, çoğunluk sağlanamamasına rağmen Çinli elektrikli araçlara ek gümrük vergisini onayladı.
Türkiye'de ekonomi politikaları konkordato ve iflasları patlattı.
Türkiye'de açlık sınırı 20 bin TL'ye dayandı

Türkiye'de Covid-19 salgını yaşam süresini azalttı.
Uzmanlar uyardı: "Uzun yaşayanlardan tavsiye almayın"
Fahri Kiamil
İki annenin başlattığı akıllı telefon karşıtı hareket çığ gibi büyüdü
Afganistan'da onlarca arkeolojik alan buldozerle yıkılarak yağmaya açıldı.

"İNEK BAYRAMI" ekitap
Dünya tarihini şekillendiren 6 içecek türü
Taş Kağıt Makas Oyunu (Jan Ken Pon)
"DUHOK KONUŞUYOR" ekitap
ENTERNASYONAL

Tokyo’dan Hasanlar’a, Kudüs’te bir mahkemeden bizim buralara…
“KADERİMİZ DIŞARDAN YAZILAMAZ - DIŞARI KADERİ BELİRLEYEMEZ…”
Niyetime İlham
KİBİRLİ GÜÇ ZEHİR - ERDEMLİ BİLİM PANZEHİR
KARARLILIK - KİŞİSEL ALTYAPI

Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı.
AB İklim İzleme Servisi: 2024 yazı kaydedilen en sıcak yaz oldu.
Akdeniz'deki yaşam yok oluşun eşiğine gelmiş.
Su üzerindeki iklim değişikliği baskısı Türkiye'yi su fakiri olmaya sürüklüyor.
Türkiye ve Yunanistan'daki kültürel miras alanlarının en az üçte biri yükselen deniz seviyesinin tehdidi altında.

Türkiye, kişisel verileri en çok sızdırılan 19.ülke
Apple otomobili ABD'de üretime bir adım daha yaklaştı.
Yaşgünün Kutlu Olsun James Webb Uzay Teleskobu
Su ve deterjan olmadan çalışan bir çamaşır makinesi
Akıl okuyabilen robot tasarladılar

İncil'de sözü edilen mistik ağaç 1000 yıllık tohumla yeniden yetiştirildi.
Karıncaların 66 milyon yıldır tarım yaptığı ortaya çıktı.
Antik Mısır'daki popüler masa oyununun şaşırtıcı kökenleri ortaya çıktı.
At binmenin kökenine dair ezber bozuldu.
Stephen Hawking'in ünlü paradoksu çözülmüş olabilir: Kara delikler aslında yok mu?

2023 yılında Türkye’de çocukların cinsel istismarı hakkında 40.000'den fazla dosya açıldı.
Çalışanların geliri son 20 yılda azaldı.
Türkiye’den göç eden Türklerin sayısında 5 yılda %243 artış
BM: Dünya nüfusu 2084'ten itibaren gerileyecek
Dünya nüfusunun ruh sağlığı giderek bozuluyor

Madeleine Riffaud est partie
GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER
JOYCE BLAU, 18 Mart 1932-24 Ekim 2024
HIZLANAN TARİH
DERTLİ-MİR-DÖNE

Nereden Geldi Nereye Gidiyor
Atamın Sözleri
Cumhuriyet 101 Yaşında
Kadın ve Erkek
MAZRUF

Mimar Sinan: Bir Dehanın Yükselişi ve Osmanlı Mimarisinin Zirvesi
İskandinav Göçleri ve Vikinglerin Avrupa Üzerindeki Etkisi
Hümanizm Nedir?
Osmanlı’da kahve kültürü, Osmanlı’da kahve isimleri..
Amerika’da Ayrımcı Politikalar ve Siyahi Mücadele Tarihi


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git