İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Korkut, 'neslimizin muhafazası için' din eğitiminin anaokulundan başlayarak yapılmasını talep etti. İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, kesintisiz eğitimin, sadece imam hatip liseleri için değil, bütün orta öğretimin önündeki sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla gözden geçirilmesi ve kademeli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen 6. İmam Hatipliler Kurultayı, 2010 yılı Kuran Okuma Yarışması birincisi Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beytullah Özdemir’in Kur’an-ı Kerim okumasının ardından, İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
Önder Genel Başkanı Korkut, kurultayın açılışında, bugün milletin göz bebeği ve yüz akı okullardan olan imam hatip liselerinin, kurulduğundan bu güne hem Türkiye’ye hem de medeniyete hizmet eden altın nesillerin yetişmesine vesile olduğunu ifade etti.
"İmam Hatip Liseleri'nin çok sorunu var"
Milletin değerlerini uhdesinde taşıyan imam hatip neslinin, kadim medeniyetin temsilcisi olarak yarınlara daha güçlü, daha mutlu yürüyeceğini dile getiren Korkut, "Milletimizin sahiplenmesiyle bugüne gelen okullarımız, zaman zaman önüne çıkan engelleri aşmış ve bundan sonra da aşacaktır" dedi.
İmam hatip liselerinin birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Korkut, bu sorunların başında, imam hatip lisesi mezunu olan öğrencilerin alan ve diplomalarıyla ilgili zorluklar, 1990’lı yıllardan itibaren önlerini kesme çalışmaları, kat sayı engeli, kesintisiz eğitim, kılık kıyafetle ilgili sorunlar, ilahiyat fakültelerinin kontenjanlarının sınırlandırılmasının geldiğini söyledi.
İmam hatip okullarının önündeki sıkıntıların kaldırılmasıyla ilgili zorlu bir mücadele sürdürdüklerini anlatan Korkut, sözlerini şöyle sürdürdü:
"1999 yılında katsayı engeli ve arkasından başörtüsü engeli çıkınca, başarılı öğrencilerimizin dünyanın nitelikli üniversitelerinde okuma fırsatı bulmaları için gayret ettik. Bugün yüzlercesi mezun oldu ve ülkemize hizmet için dönmeye başladı. Önemli bir kısmı yüksek lisans çalışmasını tamamlamış durumda ve bir kısmı da doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Güzel gelişmelerle, kat sayı engelinin kalktığını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın alan meselesiyle ilgili yaptığı düzenlemenin kat sayıyla ilgili tartışmaları ortadan kaldıracağını ve arzu eden her gencimizin istediği üniversitede okuma imkanı bulacağı kanaatindeyiz."
"Din eğitimi anaokulundan başlayarak yayılmalı"
Başarılı imam hatip lisesi öğrencilerine yurt dışında eğitim bursu sağladıkları gibi yurt içinde de destek verdiklerini anlatan Korkut, dernek bünyesinde spor faaliyetlerini koordine edecek bir birim oluşturduklarını, gençlerin önündeki kat sayı engelini aşmalarında bir fırsat olacak akademilere hazırlık kurslarını düzenlediklerini kaydetti.
"Kesintisiz eğitim, sadece imam hatip liseleri için değil, bütün orta öğretimin önündeki sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla gözden geçirilmeli ve kademeli hale getirilmelidir" diyen Korkut, şöyle dedi:
"Beşikten mezara ilmin, eğitimin önemini şiar edinmiş bir inancın mensupları olarak elbette eğitimin süresiyle ilgili itirazımız yok, ama özellikle zorunlu eğitim, gerek kılık kıyafetle ilgili gerekse değerlerimize yaslanmış bir müfredatla ilgili dizayn edilmezse zorluklarımız devam edecektir. Din eğitim ve öğretiminin bütün orta öğretime anaokulundan başlayarak yayılması, neslimizin muhafaza edilmesi ve geleceğe taşınması açısından önemlidir."