Kenya'da bulunan 2 yeni fosil, insanın ataları hakkında bilinenlerin doğru olmayabileceğini gösterdi. İnsanoğlunun en eski atası kabul edilen Homo Habilis'in, aslında kendisinden sonra yaşadığı sanılan Homo Erectus'la aynı dönemde varolduğu tespit edildi.
Bilim dünyası insanın evrimine ışık tutacak yeni bir keşfin heyecanını yaşıyor. National Geographıc’in desteğiyle, bir grup bilim insanının 2 bin yılında Kenya’da gün ışığına çıkardığı iki fosil üzerindeki incelemeler tamamlandı ve insanın evrimine ilişkin bugüne kadar bilinenleri değiştirebilecek bir sonuca ulaşıldı.
Nature dergisinde yayımlanan habere göre fosiller, insanoğlunun bilinen en eski atası kabul edilen Homo Habilis’in, aslında kendisinden sonra yaşadığı sanılan türle aynı dönemde varolduğunu ortaya koydu.
1.44 milyon yaşındaki Homo Habilis fosili ve 1.55 milyon yaşındaki Homo Erectus kafatası, bu iki türün aslında yarım milyon yıl kadar birlikte yaşadıklarına işaret ediyor.
Bulgular, insanlığın şu ana dek bilinmeyen ve keşfedilmeyi bekleyen bir başka atasının olabileceği ihtimalini de güçlendiriyor.
Bilimadamları, son 2 milyon yılda insan evriminin doğrusal bir gelişim gösterdiğini düşünüyordu. Bu teoriye göre, ilk olarak Homo Habilis vardı. Onları, sırasıyla Homo Erectus ve Homo Sapiens izledi.
Geçmişi bilip Homo Sapiens üst verisyonu olmak için gelecekte yeni bir tür için şuur olurşturmamız gerekiyor...umarım bunu yapabilecek bilince ulaşırız...ilk yapılması gerekiyor kendimiz için ne istiyorsak bütün insanlık adına istememiz...yaşama hakkı özgürlük sağlıklı su ve yiyecek kaynaklarını kardeşce paylaşmak...saygılarımla